kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Katil oldu... Şizofreni hastası Sunay Yıldız beş yıldır tedavi görüyordu. Baba yoktu... Baba Emin Yıldız olay anında evde değildi. Abla yaralı... Abla Sevcan Yıldız, yaralı halde camdan yardım istedi. Anne öldü... Anne Elmas Yıldız aldığı 12 bıçak darbesiyle yaşamını yitirdi.

Anneyi doğradı ablayı yaraladı

İsmet ACAR
Bursa'da şizofreni hastası Sunay Yıldız, bıçakla annesini öldürdü ablasını yaraladı. Abla, kanlar içinde cama çıkıp yardım istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Anneyi doğradı ablayı yaraladı
Ankara ve Konya'nın ardından bir evlat vahşeti de Bursa'da yaşandı. Şizofreni hastası Sunay Yıldız (25), gece yarısı annesini 12 bıçak darbesiyle öldürdü, ablasını 15 bıçak darbesiyle yaraladı. Ağır yaralanan genç kadının, havluya sarılı halde pencereye çıkarak, "Kurtarın bizi" diye haykırması üzerine eve gelen polis genç kadını hastaneye kaldırırken, saldırgan, taksiyle gittiği hastanede yakalandı. Kanlı olay, Emek Beldesi'ne bağlı Yenibağlar mahallesi Hasret sokakta, önceki gece yarısı meydana geldi. Geceyarısı yarı çıplak halde cama çıkan Sevcan Yıldız (27), "İmdat! Kardeşim annemi öldürdü, beni de yaraladı. Kurtarın bizi" diye bağırmaya başladı.

İHBARLA HASTANEDE YAKALANDI
Feryatları duyan komşuların haber verdiği polis, kapıyı kırarak eve girince, iki çocuk annesi Elmas Yıldız'ı (50), kan gölüne dönen odada çekyat üzerinde cansız, kızı Sevcan Yıldız'ı ise odanın ortasında yarı çıplak ve havluya sarılı halde ağır yaralı olarak buldu. Elmas Yıldız'ın 12 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. Banyoda da kan izlerine rastlayan polis, Sevcan Yıldız'ın banyoda saldırıya uğradığını, daha sonra havluya sarınıp pencereye koşarak yardım istediğini tespit etti. Polis evden kaçan saldırganı ararken, 155 Polis İmdat'a, Çekirge semtindeki özel bir hastaneye, durumu şüpheli görülen ellerinden yaralı bir kişinin geldiği ihbarı yapıldı. Hemen hastaneye intikal eden polis, el ve kollarında çok sayıda kesik bulunan zanlı Sunay Yıldız'ı gözaltına aldı. Boğuşma sırasında yaralandığı tespit edilen Yıldız'ın, yürüyerek metro istasyonuna geldikten sonra, taksiyle hastaneye gittiği belirlendi. Yıldız'ın, hastanede yakalandığı sırada polise "Zaten beni sevmiyorlardı, dışlıyorlardı" dediği öğrenildi.

BİR YILDA 4 KEZ TEDAVİYE GİTTİ
Sunay Yıldız'ın 5 yıldır psikolojik tedavi gördüğü, zaman zaman polis nezaretinde, İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne tedaviye götürüldüğü öğrenildi. Son bir yılda 4 kez tedaviye gittiği belirtilen Yıldız pazartesi günü yine hastaneye götürülecekti. Özel güvenlik görevlisi baba Emin Yıldız, "Annesi ve ablasını daha önce dövmüştü. Ancak ilk kez bıçaklı saldırıda bulundu" derken, Uludağ Üniversitesi'nde tedavisi süren Sevcan Yıldız'ın, "Televizyonun sesi birden yükselince banyo kapısını açtım. Bu sırada kardeşim bana saldırdı" dediği öğrenildi.