kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kerem Görsev ve Pınar Kapralı'nın evlilikleri, zor bir dönemi atlatmış.

İki çocuğun sorumluluğu çok zor

- Bazı erkekler beraber oldukları kadınları önce hayranlıkla kabul ediyor ama evlendikten sonra kadının daha öne çıkmasını istemiyorlar.
- K.G:
Benim hiç öyle bir derdim yok. Pınar'ın hâlâ benim bile bilmediğim başarıları var. Seneler geçti. Pınar'ın ABD'de yaptıklarını başkalarından duydum. Yaptığı şeylerle öne çıkmayı sevmez. Mesela ABD'de 6 bin kişi arasından birincililke mezun olmuş. Hakikaten hoşuma gidiyor.

- Aranızda kaç yaş var?
- K.G:
Dört yaş. Ben 1961 doğumluyum, Pınar 65'li.

- İkinci çocuğu düşünmediniz mi?
- K.G:
O sürece bakıyorum da, onları tekrar yaşamak istemiyorum.

- Nedir onlar?
- K.G:
Yani zor şimdi bu devirde iki tane çocuğa bakabilmek. Bebek sesleri, gazı...
- P.G: Kerem çok fazla endişeleniyor. Çocuk düşerse Kerem daha beter oluyor. Herkes için böyledir. Yakınları hastalansa o daha beter oluyor. Kerem'e ağır geliyor o kadar fazla sorumluluk.
- K.G: Hatta ben evlenmemiş olsaydım asla çocuk yapmazdım. Çünkü çok zor bir şey, o sorumluluğu almak. Çocuğu dünyaya getirip, ayaklarının üzerine basmasını sağlayacak bir eğitim vermek, iyi bir gelecek sağlamak. Önemli olan şeyler bunlar... Pınar, çok yapıcıdır, alttan alır. Ben üste çıkan bir adamım böyle. Hayatımızda çok ciddi bir tartışmamızı hatırlamıyorum. Bir gerginlik nadir olur, o sırada herkes kendi işine gücüne bakar. Belirli bir süre sonrada unutulur. Kimse "Sen onu yaptın, sen bunu yaptın," demez.

- Gerginlik nereden çıkar?
- P.G:
İnsan gerginken, ufak tefek şeylerden çıkıyor. Bahçedeki bilmem neden bile çıkabiliyor ama çok ciddi konulardan çıkmıyor. Bizim temel değerlerimiz aynıdır.

- Nedir o değerler?
- P.G:
Dürüst olacak, doğru olacak, inandığı şeyleri yapacak insan hayatında.
- K.G: Duruşu, mesleki açıdan duruşu çok önemli.
- P.G: Etrafıyla ilişkileri... Yani problemler daha gündelik problemler. Çoğuna Kerem aldırmaz.
- K.G: Mesela onun annesi ve kız kardeşi çocuğu çok şımartıyor. Buna çok kızıyorum...

- Evde otoriteyi kim sağlar?
- P.G:
Kerem'dir otoriter olan. Köpeklerimiz bile ondan çekinir. Kerem'in babası, dedeleri asker kökenli. Hayatta bazı kuralları vardır.

- Nedir o kurallar?
- K.G:
Hayatta yarın ne olacağını bileceksin. Programın olacak. Verdiğin sözleri tutacaksın. Çalışkan olacaksın. Mazeret üretmeyeceksin. Benim hayatımda 'keşke' yok.