kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Taksim, İstanbul'un vazgeçilmez merkezi olmaya devam edecek'

* Konut projelerinde marka bilinirliğini arttırmak için hangi yolu izleyeceksiniz?
İşe, müşteri gibi düşünmekle başlayacağız. Markalaşabilmek için, onların beklentilerine uygun, onların kafasındaki konutu yapmak için çalışmak gerekiyor. Tabi ki kaliteli inşaat yapmak da çok önemli ama kalitenin devamını sağlamak bizim için vazgeçilmez olacak. Yaptığımız konutları sattıktan sonra müşterilerin muhatap olabileceği sistemler kuracağız. Bu merkez, 24 saat çalışan ve her türlü sorunun giderileceği bir servis olacak.

* Şu anda arsa üretim çalışmaları yapan bir şirket olarak, İstanbul'da arsa arz ve talepleriyle ilgili bir değişiklik gözlemliyor musunuz?
İstanbul'un hep bilinen bir gerçeği var. Güney ve kuzeye ilerlemek mümkün değil. Bu nedenle kent, doğu-batı hattında gelişiyor. Şu anda doğu tarafında Çekmeköy'den başlayarak, Kurtköy, Gebze'ye kadar olan yerde yoğun yapılaşma var. Batı tarafına geldiğinizde ise ağırlıklı olarak Bahçeşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Küçükçekmece ön plana çıkıyor. Taksim, İstanbul'un vazgeçilmez merkezi. Burayı baz aldığınızda birinci bölge, 30 kilometrelik daire içinde yer alıyor. Bu alan içindeki gayrimenkul her zaman değerli olacaktır. Bundan sonraki alan, 30 kilometreyle, 50 kilometre arasında kalan alan. Bugüne kadar Avrupa yakası işyeri, Anadolu yakası da konut olarak kullanılıyordu. Şehrin bir yarısını bu tarafa taşımak, bu tür bir hareketlilik çok kolay değil. Ama zaten bugün bunun değişmeye başladığını görüyoruz. Şu anda Avrupa yakasında konut sayısı artıyor. Anadolu yakasında da Kavacık, Kozyatağı, Ataşehir gibi işyeri alanları oluşuyor.