kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sedef Baran, 7800 Çeşme'nin sadece yazın değil, 4 mevsim canlı kalacağını söylüyor.

İtalya'nın ünlü restoran şefi Çeşme'de yemek pişirecek

Menekşe ATASELİM / EKONOMİ
38 dairelik 7800 Çeşme, yalnız rezidans hizmeti ile değil, özel tesisleri ile de lüksü hedefliyor. Ünlü İtalyan şef Franco Paolo Lattanzi, projedeki restorana danışmanlık yapmak için Çeşme'ye getiriliyor..
Çeşme'nin Boyalık koyunda inşa edilen 7800 Çeşme projesinin teslimi için geri sayım başladı. Baharın gelişiyle mayıs ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanan 38 rezidans dairesinin içinde ve projenin bütününde hummalı bir çalışma devam ediyor. Çarmıklı, Kalyoncu ve Tamtex İnşaat tarafından gerçekleştirilen 7800 Çeşme'de bilinen rezidanslarda olduğu gibi 5 yıldızlı otel hizmeti verilecek. Ancak bu projenin her detayı başlı başına bir lüks ve farklılık ortaya koymak için tasarlanıyor. Öyle ki, projede özel bir beach club, spa ve şefi İtalya'dan danışmanlık yapmak için özel olarak getirilen bir restoran yer alıyor. 7800 Çeşme Genel Müdürü Sedef Baran, projenin içinde rezidans sahiplerinin konuklarına hitap eden ve misafirhane olarak kabul edilebilecek 12 adet de otel odası olduğunu belirtiyor. "Bu otel odalarından 7'si normal, 5'i suit şeklinde hizmet verecek" diyen Baran, başlangıçta projede daha fazla rezidans dairesi olduğunu, fakat çifter çifter satılıp birleştirildiklerini söylüyor.

Lattanzi danışmanlık yapacak
Baran, projedeki sosyal donatı alanları ve diğer tesisler için değişik uzmanlardan yardım alacaklarını belirtiyor ve şöyle devam ediyor: "Örneğin, çok özel bir İtalyan restoranımız olacak. Özel bir ekip kurulacak ve danışmanlığını da ünlü İtalyan restoranı Lattanzi Ristorante'nin şefi Franco Paolo Lattanzi yapacak. Projenin en önemli özelliklerinden biri de 7800 Beach Club. Beach club dışarıya açık olacak ancak rezidans sahiplerine özel yer ayrılacak. Projenin yeri tam sahilde, dolayısıyla kendine ait bir plajı olması büyük avantaj."

Kışın zayıflama seansları
Sedef Baran, 7800 Çeşme'nin spa'sı ve sauna, hamam, aroma terapi gibi hizmetlerinde de çok iddialı olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri veriyor: "Çeşme turizm anlamında önemli yere sahip ve yazın nüfusu özellikle İstanbul, Ankara, İzmir'den gelenlerle kalabalıklaşıyor. Bu kesime hitap edecek hizmetleri vereceğiz spa'da. Rezidans sahiplerinin ayrıcalıkları tabii olacak. Hatta sadece yazın değil, kışın da yaşayan bir yer yapacağız. Zayıflamaya yönelik programlar, değişik kürler, detoks paketleri hazırlanacak."