kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Van'da 8 gösterici daha tutuklandı
00:51
Van'da 8 gösterici daha tutuklandı. Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı tarafından 22 Mart tarihinde gerçekleştirilen izinsiz Nevruz kutlamaları sonrası çıkan olaylarda gözaltına alınan ve bugün adliyeye çıkarılan 62 göstericiden 8'i daha tutuklandı. Dün tutuklanan 14 kişi ile birlikte tutuklu sayısı 22'e çıktı.

DTP Vanİl Başkanlığının 22 Mart tarihinde il başkanlığı önünde yaptığı izinsiz gösteri sonrası Van savaş alanına dönmüş, 3 ağır 38 gösterici ve 1'i ağır 14 polis yaralanmıştı. Olaylarla ilgisi bulunan 148 kişi gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi'nde (TEM) sorgulanmıştı. Dün adliyeye çıkarılan 40 göstericiden 14'ü tutuklanmış, bugün çıkarılan 62 kişiden 8'ide tutuklanınca tutuklu sayısı 22'e ulaştı.

İl Başkanı Abdurrahman Doğar ve yardımcısı ile birlikte 46 kişi kalan 22 Mart gözaltılarına dün çıkan olaylarda gözaltına alınan 14 kişi daha eklendi. Emniyette şuan gözaltında 60 kişinin olduğu belirtilirken 22 Mart Culartesi çıkan olaylarda gözaltına alınan son 46 kişinin yarın adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor. Gözaltındaki diğer 14 göstericinin ise önümüzdeki günlerde sorgularının tamamlanması sonrası adli mercilere sevk edileceği belirtildi.
Diğer Günün İçinden Haberleri