kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Transit’in taxi konsepti New York Oto Fuarı’nda sergilendi

Sabancı, lastikte ABD'ye Koç'un Transit'i ile girecek

ÖZHAN TEZEL
Sabancı, Lassa ile girmeyi düşündüğü ABD pazarına erkenden girecek. Brisa Genel Müdürü Savaş, Koç'un ABD'ye satacağı Transit Connect'in lastiklerinin Bridgestone olacağını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sabancı, lastikte ABD'ye Koç'un Transit'i ile girecek
ABD pazarına Lassa markası ile 2009'da girmeyi hedefleyen Brisa, bu ülkeye ilk adımı Ford Otosan'ın Transit Connect'i ile atacak. Ürettiklerinin yüzde 70'ini Avrupa'ya ihraç ettiklerini söyleyen Japon Bridgestone ve Sabancı Grubu ortaklığı Brisa'nın genel müdürü Bülent Savaş, "Transit Connect'lerdeki Bridgestone markalı lastiklerimizle Amerika pazarına önce Ford Otosan'ın ihracatıyla girmiş olacağız. Ardından da Lassa markamızla bu pazarda yer alacağız" dedi. Lassa markasıyla dünya genelinde 50 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Savaş, "Önümüzdeki yıl çok büyük bir pazar olan Amerika'ya da girmeyi hedefliyoruz. ABD'ye ilk adımızı, Transit Connect'lerdeki Kocaeli üretimi Bridgestone markalı lastiklerimizle yapacağız. Ford Otosan'ın Transit Connect'leri bizden önce Amerika'ya gidecek" şeklinde konuştu. Japon Bridgestone'nun dünyadaki tek üretim ortaklığının Türkiye'de olduğunun altını çizen Savaş, bunun Sabancı Grubu ile başarılı işbirliğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

'3 LASTİKTEN BİRİNİ ÜRETTİK'
Geçen yıl Türkiye'de satılan her 3 lastikten birini Brisa'nın ürettiğine işaret eden Savaş, "2007'de 9 milyon lastik ürettik. Bu yılki hedef 10 milyon. Bunun yarısından fazlasını da Lassa oluşturacak" diye konuştu. Savaş, 2007'de Türkiye lastik pazarının yüzde 6 büyüdüğünü belirterek, "Lassa satışlarımız pazardan yüzde 25 daha hızlı büyürken pazar lideri konumumuzu sürdürmeyi başardık" dedi. Türkiye'de üretilen araçların yüzde 40'ında Brisa markalı lastik kullanıldığını söyleyen Savaş, "Yılda 3 milyon adede yakın lastiği otomotiv sanayine veriyoruz. Bugün Türkiye'de üreten tüm üreticilerine lastik tedarik eden tek şirket Brisa" dedi.
Haberin fotoğrafları