kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
"Çelik manolya" lakabıyla anılan Fiona Shackleton 51 yaşında...

Boşanmak isteyen zenginlerin avukatı

DIŞ HABERLER
Paul McCartney'in "cüzi nafakayla" boşanmasını sağlayan Fiona Shackleton ünlü iş adamı Ağa Han'ın boşanma davasını üstlendi..
İngiltere'de ünlü bir hukuk firmasında görev yapan Fiona Shackleton, ilk olarak Prens Andrew ve Sarah Ferguson, ardından Prens'in ağabeyi Prens Charles ve Diana'nın boşanmasıyla gündeme geldi. Diana'nın avukatlığını üstlendi, "Lady" unvanı kullanma izni ve 17 milyon sterlin nafaka alarak ayrılmasını sağladı. Ama Shackleton esas "vurucu darbeyi" McCartney davasıyla yaptı. Ünlü şarkıcının, 125 milyon sterlin talep eden eşine 24 milyon sterlin vererek boşanmasını sağladı. Bu sayede bir milyonu kendi cebine olmak üzere şirketine 3 milyon sterlin kazandırdı. Shackleton bu başarılı davalar sonrasında şimdi de Ağa Han'ın avukatlığını üstlendi.

ZENGİNLER 'ÖNCEDEN' TUTUYOR
İsmaililerin lideri, İngiltere'nin en zengin işadamlarından biri olan Ağa Han'ın eşi Begüm İnaraa'ya karşı açtığı davada en az nafakayla kurtulmasını sağlamaya çalışan ünlü avukat ilk raundu kazandı. Eşinin 1.25 milyar sterlinlik servetinin yarısını istediği Ağa Han, İngiltere'de oturuyor. Ancak Shackleton davanın Fransa'ya alınmasını sağladı. Çünkü Fransa'daki boşanmalarda eşe ödenen nafaka çok daha az oluyor. "Çelik Manolya" lakabıyla anılan Fiona'nın "başarılı" boşanma davaları arasında ülkenin en zengin mimarı Lord Foster, ünlü bilimci Stephen Hawking de var. Kurallara katı şekilde bağlı bağlı olan avukat, eğer birini "altın avcısı" gibi görürse ya da kocayı fazla bencil bulursa kesinlikle davayı kabul etmiyor. Bazı zenginler, evliliğinde henüz sorun yokken bile ileride boşanması söz konusu olursa eşinin tarafında olmasın diye onu kendi avukatı olarak tutuyor. Shackleton Bukhingham Sarayı'nın arkasındaki lüks bir malikanede emekli yüzbaşı eşi ve iki kızıyla yaşıyor. Ailesine vakit ayırmak için ne olursa olsun 17.30'da evin yolunu tutuyor. Evliliği için çok çaba harcadığını belirten Shackleton "Boşanmak sefil bir durum. Bunu asla istemem. Mahkemeler çökmüş evliliğin leşinin toplandığı barbar salonlar" diyecek kadar açık sözlü...
Haberin fotoğrafları