kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kosova'daki açılışta TEB Sh.A. Genel Müdürü Alp Yılmaz, TEB Sh.A. Yönetim Kurulu Başkanı Patrik Rene Pitton, TEB Genel Müdürü Varol Civil, TEB Sh.A. Yönetim Kurulu Üyesi Michel Chevalier soruları yanıtladı.

TEB, Kosova'da banka kurarak yurtdışına çıktı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 2005 yılında BNP Paribas ile gerçekleştirdiği stratejik ortaklığın ardından başlayan büyüme sürecini Türkiye sınırlarının dışına da taşıyarak büyüme stratejisine yeni boyut kazandırdı. Türkiye'nin yakın coğrafyasında da yatırım kararı alan TEB, Kosova'da TEB Sh.A. adıyla tamamı kendisine ait bir banka kurdu. Kosova'nın başkenti Priştina'da düzenlenen TEB Sh.A.'nın açılış törenine başta Kosova Başbakanı Haşim Taci olmak üzere Kosova hükümet üyeleri ve Kosovalı ve Türk işadamları katıldı.

YAKIN COĞRAFYADA BÜYÜRÜZ
TEB Genel Müdürü Varol Civil, açılış töreninde yaptığı konuşmasında Türkiye ile Kosova arasında tarihi, kültürel ve beşeri bağlar bulunduğuna dikkat çekerek son yıllarda buna ekonomik bağların da eklendiğini söyledi. Civil, Kosova'nın yakın zamanda yabancı yatırımcıları kendisine çekeceğini, coğrafi konumu ve ekonomisi ile Avrupa'nın stratejik ülkeleri arasında yer alacağını belirtti. Kosova'da önemli bir potansiyel gördükleri için yatırım yaptıklarını söyleyen TEB Genel Müdürü Varol Civil, "Sermayesinin tamamı Türk Ekonomi Bankası'na ait olan TEB Sh.A., tamamen bir Kosova bankası olarak kurulmuştur. TEB Sh.A. Türkiye'de kurulu bankamızın hiçbir şekilde ofisi veya temsilciliği değildir. Kosova'da kurulmuş bir Kosova bankasıdır" dedi. TEB olarak, son 3 yılda gerçekleştirdikleri hızlı ve istikrarlı büyümenin ardından büyüme stratejilerini yeni bir boyuta taşıdıklarını söyleyen TEB Genel Müdürü Civil, "Artık Türkiye'nin yakın coğrafyasında da büyümeyi hedefliyoruz. Şubelerimizle Türkiye'nin geneline yayılırken Türkiye'ye komşu ülkelerde de faaliyetleri olan bir Türk Ekonomi Bankası yaratma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.