kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Royal Dutch Shell CEO'su Jeroen van der Veer, dünyanın enerji ihtiyacının 2025 yılına kadar yüzde 50 oranında artacağına işaret ederek, enerji üretiminde yeni senaryoların oluşturulması gerektiğini söyledi. Veer, petrole olan talebin sürekli artması nedeniyle petrol fiyatlarının düşük seviyelere gerilemesinin ise zor olduğu belirtti.

"Türkiye'deki başarılı iş modelimiz diğer ülkelere örnek olacak"

MAHMUT SANCAK
Royal Dutch Shell'den yapılan açıklamada Turcas'la kurulan ortaklığın çok başarılı olduğu belirtilerek, uygulanan modelin çevre ülkelerde de kullanılmaya başlanacağı duyuruldu..
Dünya petrol üreticileri sektörünün önde gelen kuruluşlarından Royal Dutch Shell CEO'su Jeroen van der Veer, 7 yıl içerisinde petrol arzının, talebi karşılamayacak hale geleceğini belirterek enerji üretiminde yeniden yapılanmanın hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Veer, 2025 yılında dünya enerji ihtiyacının yüzde 50, 2050 yılına gelindiğinde ise yüzde 80 oranında artacağını belirterek, "Eğer alternatif enerji senaryoları üzerinde çalışmazsak bizi zorlu bir dönem bekliyor" dedi. Shell CEO'su açıklamasında alternatif enerji teknolojilerinin henüz gelişme aşamasında olduğuna da değinerek, dünyanın bir süre daha ana enerji üretim kaynağı olarak petrolü kullanmak zorunda olduğunu kaydetti. Şirketin enerji teknolojileri ile ilgili düzenlenen basın toplantısında söz alan Royal Dutch Shell Başkan Yardımcısı Rob Routs ise Türkiye'nin şirket açısından büyük öneme sahip 6 pazardan biri olduğunu belirterek, 2005 yılında Turcas ile yapılan ortaklığın büyük bir başarı hikayesine dönüştüğünü söyledi.

IRAK'A DÖNMEK İSTİYORUZ
Royal Dutch Shell CEO'su Jeroen van der Veer konuşmasında artan petrol fiyatlarına da değinerek, "Petrol fiyatları konusunda tahmin yapmak çok zor. Ancak hem talebin artması hem de yatırımcıların petrolü bir yatırım aracı olarak kullanmaları fiyatları bir süre daha yüksek seviyede tutacağa benziyor. Irak petrol konusunda hem üretim hem de satış bakımından oldukça ilginç bir ülke. Ancak orada yeniden faaliyete geçebilmek için güvenliğin yanı sıra petrol konusunda yeni düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Diğer yandan kamuya ait petrol şirketlerinin piyasada yeni bir güç olarak ortaya çıktıkları söyleniyor. Ancak bu şirketler özel, halka açık şirketler olmadıkları için bizim kendileriyle rekabet etmek gibi bir niyetimiz yok. Biz onlarla ortaklıklar kurarak çalışmak istiyoruz" dedi. mahmuts@sabah.com.tr
Haberin fotoğrafları