kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mark Mobius

"Türkiye'de siyasi endişeler ortadan kalksın yolunuz açık"

Templeton Fonu kurucusu Mobius, Türkiye'de siyasi endişeler kalkmadıkça belirsizlik durumunun süreceğini söylerken, TL'nin dalgalanmaya devam edeceğini belirtti..
Templeton Fonu Kurucusu dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, siyasi sorunlar ortadan kalkarsa Türkiye'nin ekonomide yoluna devam edeceği öngörüsünde bulundu. Mobius, CNBC-e yayınında piyasalarda yaşanan dalgalanmanın fotoğrafını çekti. AKP'ye kapatma davasını ima ederek Türkiye'nin siyasi sorunlar yaşanan bir süreçten geçtiğini belirten Mobius, "Siyasi sorunlar devam ettikçe Türkiye'ye belirsizlik olarak yansıyacak. Türkiye'nin nereye gittiğini bunlar belirleyecek. Siyasi endişeler ortadan kalkarsa Türkiye ilerleyebilir. Siyasi endişeler kalkmadıkça bu durum daha fazla belirsizlik demek olur" dedi.

'$ DAHA FAZLA DÜŞMEZ'
Ekonomik büyümeye odaklanmanın çok önemli olduğunu belirten Mobius, hükümetin dini konular yerine reformlara yönelmesini umduğunu belirtti. Böyle bir ortamda TL'nin biraz daha dalgalanmaya devam edeceğini belirten Mobius, "Bir tarafta iyi bir ekonomik büyüme var, yabancı yatırım var. Diğer tarafta ise siyasi ortamla ilgili korkular artıyor. Kurda hassasiyetin biraz daha devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu. "Bundan sonra emtia fiyatlarının uzun vadede yüksek kalacağını göreceğiz" diyen Mobius, dünyada doların daha fazla zayıflamasını beklemediğini ifade etti. Mobius, "Dolar şu ana kadar oldukça düştü ama ABD'deki olaylara bakınca gittikçe daha fazla zayıflaması yönünde endişeler vardı. Bundan sonra biraz daha dengeleme görebiliriz. Doların daha fazla zayıflamasını beklemiyorum" dedi. Mobius, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indiriminde sona gelmediğini, faizlerin yüzde 1'e kadar kadar marjı olduğunu kaydetti. Avrupa ekonomisinin daha fazla yavaşlayacağını sanmadığını belirten Mobius, enflasyona odaklanan Avrupa Merkez Bankası'ndan ise kısa vadede faiz indirimi beklemediğini söyledi.