kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Akgiray RP Group Portföy Yöneticisi Alper Öztürk

Bimeks, yabancı ortağı aldı 13 mağaza açma kararı verdi

İlk yabancı ortak anlaşması yapan yerli teknoloji market Bimeks oldu. Yüzde 49 hissesini opsiyonlu olarak RP Capital Group'a satan Bimeks, mağaza sayısını 28'den 41'e çıkaracak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bimeks, yabancı ortağı aldı 13 mağaza açma kararı verdi
Londra merkezli yatırım fonu RP Capital Group Türkiye'nin en büyük teknoloji mağaza zincirlerinden Bimeks'e ortak olmaya geliyor. RP Capital Group tarafından Bimeks'in yüzde 49 hissesinin satın alınması için taraflar 2 yıllık bir opsiyon sözleşmesi imzaladılar. Satın alma işleminin Ekim 2009 ayına kadar sonuçlanacağı anlaşmaya göre Bimeks'in ortakları, şirkette sahip oldukları hisselerinden yüzde 49'unu, RP Capital Group'a satın alma hakkı tanıdılar. İki taraf arasında opsiyon sözleşmesi yapıldı.

KOMŞU MAĞAZA İŞİ ARTIRIYOR
Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Akgiray bütün yabancı mağazaların girmesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, "Bulunduğumuz bölgeye rakipler mağaza açınca işlerimiz artıyor. 1 tane firmanın tüm pazarı elinde tutması sağlıksız bir durum. 2 firma olsa fena olmaz, 3 firma iyi, 4 firma olursa çok sağlıklı olur, 5 firma olursa mükemmel, ancak 5'ten fazla olursa kim ayakta kalır bilemem" şeklinde konuştu. Akgiray yerli mağazaların yabancılar karşısında şanslarının yüksek olduğunu, teknik altyapılarının oldukça kuvvetli olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti: "Almanya bizim kadar rekabete açık ülke olsa biz yerli perakendeciler Almanya'nın tozunu atardık. Türkiye çok daha açık bir pazar" şeklinde konuştu. Londra merkezli yatırım fonu RP Capital Group'un Türkiye Sorumlusu Alper Öztürk ise "ürkiye bizim için önemli pazar. Yaklaşık 60 milyon dolarlık bir yatırımımız var. IMKB yatırımlarıyla dönem dönem 100 milyon dolarlar seviyesine de çıktığımız oluyor. Teknoloji sektöründe büyüme trendi gördük. Finansal yapısı ve gerçekçi büyüme hedefleri ile Bimeks dikkatimizi çekti. Biz hedef olarak büyümekte olan piyasalara ve ülkelere yatırım yapıyoruz" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları