kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gördüğüm her şeyden esinleniyorum diyebilirim

* Kapalıçarşı'da bir lokanta açtım, oradaki kepçeden esinlendim, kepçeden küpe yaptım. Güvercine merakım var, güvercinleri çok severim; güvercin başlıklı kolyeler yaptım. Yani gördüğüm, sevdiğim her şeyden esinleniyorum diyebilirim.

* Örneğin son dönemde Ay- -Yıldız'dan çok esinleniyorum, çünkü ben vatanseverim. O yüzden her zaman hemen her tasarımımın üzerinde Ay-Yıldız vardır.

* Günümüz modern çizgisi benim tasarımlarımda kesinlikle yoktur. Beni o çizgiye çok çekmek istediler ama yapamadım, içimden gelmiyor çünkü. Ruhumda yok!

* Genelde turkuazı ve mercanı, zümrüt ve yakutu bir arada kullanıyorum. İnci de en çok kullandığım materyallerden. Zaten taşların son yıllarda bu kadar gündemde olmasının nedeni, benim. Taşçılar, benim tasarımlarım ortaya çıktıktan sonra daha iyi iş yapmaya başladı.

* Japonlar gelip, çekimler yaptılar, hakkımda 'Kapalıçarşı'nın Divası' adında bir belgesel hazırladılar. Beni dünya gördü, bir bizimkiler görmedi.

* Şu an üniversiteden gelip, para verip benden ders almak isteyenler var. Yani bu işin okulunu bitirmiş olanlar bile gelip benden tasarım üzerine eğitim almak istiyor.
Haberin fotoğrafları