kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Javier bardem'i sevmek için 10 neden

'İhtiyarlara Yer Yok' filmindeki rolüyle 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' Oscar'ını alan İspanyol aktör Javier Bardem, kadınların da yeni gözdesi. Marie Claire dergisi, yakışıklı aktörü 'sevmek için gerekli' on nedeni sıraladı..
Bugünlerde gösterimde olan 'Kolera Günlerinde Aşk' filmindeki performansıyla da kadın hayran sayısını artıran Javier Bardem, 'yeni nesil' oyuncular arasından 'şehvetli Latin' kimliğiyle sıyrıldı. Sportmenliği, ülkesine olan bağlılığı, iyi bir aşık olması ve ailesine düşkünlüğüyle dikkat çeken Bardem'in 'hayran olunacak' özelliklerini Marie Claire dergisinden Damla Gökdel derledi...

1- VÜCUDU ÇOK GÜZEL
Geniş omuzları, kaslı karnı ve güçlü bacaklarıyla hayranlık uyandıran Javier Bardem, düzenli spor yapıyor. Güne koşarak başlayan, çalışma saatleri arasında mutlaka yüzen, bazı akşamlar squash oynayan Bardem; "Vücudum fena değil. Yine de onu kolay kolay kullandırmam. Erkekler bu konuda kadınlardan daha komplekslidir aslında" diyor. Kadınlar, onun vücuduna bayılıyor!

2- KÖTÜ ROLDE DE İYİ
Javier Bardem, 'Goya'nın Hayaletleri' filminde 1792 İspanya'sında ülkenin en ünlüre ssamı Goya'nın eski dostu 'Rahip Lorenzo'yu canlandırdı. Engizisyon Mahkemesi'nin arkasındaki güçlerin başındaki kişi rolü ona 'kötü adamı' oynatsa da; Bardem 'kötü roldede iyi' olduğu bir performans sergiledi. Gücün peşinde koşarken Goya'nın yalvarışlarına sırtını dönmesi bile, kadın hayranlarının hoşuna gitti.

3- TARZI BÜYÜLEYİCİ
Ütüsüz tişörtleri ve dağınık saçları ile dış görünüşünü umursamayan aktör, gala ya da ödül törenlerinde Prada marka kostümlerle boy gösteriyor. Genelde aynı rengin iki farklı tonunu kullanan Bardem, bazen de takım elbise içine kravat takmadan ortaya çıkıyor. Donuk renkleri kombinleyerek giyinen yakışıklı aktör, tarzındaki maço duruşuyla da kadın hayranlarını büyülüyor.

4- TUTKULU AŞIK
Maldivler'de oyuncu sevgilisi Penelope Cruz ile çekilen fotoğraflarına bakıp da etkilenmemek mümkün değil! Köşeli çenesi, gülünce ortaya çıkan gizli gamzeleri, erkeksi yüz hatları ile kadınları mest etse de; Bardem'i asıl özel kılan, aşkına olan bağlılığı. Penelope Cruz ile yıllar önce (1992) 'Jamon' adlı komedide başrol paylaşan Javier Bardem, yıllar sonra ona tutkuyla bağlandı.

5- ÜLKESİNE BAĞLI
Hollywood için İspanya'yı terk etmeye hiç niyeti olmadığını "Ülkemizdeki insanların alışkanlıklarına ve yaşam tarzına hayranım" diye açıklayan Javier Bardem, bu özelliği ile sempati topluyor. Bardem ülkesine bağlılığını ise şöyle açıklıyor: "Faturaları nasıl ödeyeceğimizi düşünmeyi bir kenara bıraktığınız anda daha mutlu yaşıyorsunuz. Oysa bazı ülkelerde, eğer bu düşünceye sahipseniz size aptalmışsınız gibi bakıyorlar." Ülkesinin politik yaklaşımına son derece duyarlı olduğunu da sık sık ifade eden Bardem; pırıltılı hayatı sevmiyor.

6- FARKLILIK ABİDESİ
Javier Bardem, 'İhtiyarlara Yer Yok'taki rolüyle Oscar kazandı. Bu filmi çekerken bir yandan da çok farklı bir karakteri canlandırdığı 'Kolera Günlerinde Aşk'ta oynadı. İki farklı karakteri nasıl olup da bu kadar iyi çözümlediğine, hem kadınlar hem de eleştirmenler şapka çıkardı. Bardem, yaşadığı duygusal süreci şöyle açıkladı: "Sanki bedenimin içinden bir şeyleri söküp çıkarıyor ve onun yerine tam karşıtı bir kişilik koyuyorum."

7- OYUNCULUĞU SÜPER

Katil, eşcinsel yazar, kiralık baştan çıkarıcı, inşaat işçisi, hayalperest, yaşlı aşık ya da model... Bardem hayranlık uyandıran bu farklılığı şöyle açıklıyor: "Ben çelişkili bir insanım. Hayat da çelişkileri çözmekten ve bu arada da iç huzuru sağlamaya çalışmaktan ibarettir zaten. Bu nedenle çelişkili rolleri oynamayı seviyorum." Doğallığı onu gerçek hayattan karakterler için ideal kıldığı için Hollywood'da Javier Bardem'e 'bukalemun' deniyor.

8- AİLESİNE DÜŞKÜN
Javier Bardem; Mart 1969 Kanarya Adaları doğumlu. Pilar ve Carlos Bardem'in en küçük çocuğu olarak gençlik günlerini Madrid'de geçirdi. Sinema ve tiyatro ailesinde ciddi bir gelenek. Amcası Juan Antonio Bardem yönetmen. Dedesi Rafael, ninesi Matilde Munoz Sampedro, annesi Pilar, kardeşleri Caros ve Monica da oyuncu. Yakışıklı aktör, annesinin "Eğer bu işi yapacaksan adam gibi yap. Yapmayacaksan denemeye bile kalkma" sözlerini ilke edindi. Ailesine düşkünlüğü hayranlık verici!

9- TATLI SERSERİ RUHLU
Resim eğitimiyle başlayan kariyerinin roman yazma sevdasına dönüşmesi, Bardem'in 'hercai gönüllü' yanını gösteriyor. Yazarlık denemesinin ardından 'rugby' tutkunu olan aktör, 'çok yönlü' yanıyla da kadınların sevgilisi. 'Rugby'den sonra boksa yönelen, garsonluk, çiçekçilik, kuryelik, özel şoförlük gibi işleri de deneyen Bardem, "Tatlı serseri yanım hâlâ devam ediyor" diyor.

10- ROCK MÜZİK DELİSİ
Javier Bardem'i elinde sigarası, üzerinde Rolling Stones amblemi dil çıkaran figür bulunan tişörtüyle gören pek çok insan; onun bir Mick Jagger fanatiği olduğunu bilmiyor. Ancak hayranları 1990'lardan beri Jagger'ın hiçbir konserini kaçırmadığından haberdar. Rock müzik tutkusuyla da 'sevilecek erkekler' listesindeki yerini sağlamlaştıran Javier Bardem, konuya şöyle açıklık getiriyor: "Ben yapı itibariyle gayet huzurlu bir insanımdır ama rock müzik içimde kopan ani fırtınaları dizginliyor."
Haberin fotoğrafları