kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Acılı şehriye çorbası

Öncelikle kabağı soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Şehriye ile birlikte biraz suyla pişirin. Biberleri ve tavuk etini şeritler halinde doğrayın. Soğanları halka halka doğradıktan sonra bir tencereye sıvıyağla birlikte soğanları, tavuk etlerini, biberleri koyup, kavurun. Şehriyeleri pişirdiğiniz tencereye kavurduğunuz malzemeyi, soya sosunu ve tavuk suyunu ilave edip, 3 dakika daha pişirin. Üzerine nane serpip sıcak sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 su bardağı şehriye
* 1 adet acı biber
* 2 adet kırmızı biber
* 1 adet kabak
* 1 adet tavuk göğsü
* 1 demet taze soğan
* 3 su bardağı tavuk suyu
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ

Antalya usulü piyaz

İlk olarak kuru soğanı halka halka doğrayıp, tuzla ovun. Maydanozu, taze soğanı ve sarmısağı ince ince doğrayın. Daha önceden haşladığınız fasulyeyi ikiye ayırın. Bir yarısına maydanozu, taze soğan ve sarmısak ile ovduğunuz kuru soğanı ilave edin, biraz tuz ve yağ ekleyip harmanlayın. Fasulyenin diğer yarısını robottan geçirin. Tahini, dövdüğünüz sarmısağı, limon suyunu da ilave edip, iyice karıştırın. Hazırladığınız piyazın üstüne bu fasulyeli sosu dökün. Kalan yağı, sirkeyi, karabiberi çırpıp üzerine gezdirin. Zeytin ve haşlanmış yumurtayla süsleyip, üzerine pul biber serpin ve servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı haşlanmış fasulye
* 1 çay bardağı tahin
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan
* 1 demet taze sarmısak
* 1/2 demet maydanoz
* 1 adet kuru soğan
* 1 limonun suyu
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak
* Tuz
* Karabiber

Ayva tatlısı
Ayvaları soyup, ortalarından ayırın. Çekirdeklerini yuvalarından çıkarıp, tencereye dizin. Ortalarına ikişer çorba kaşığı şeker koyup, kısık ateşte pişirin ve servis tabağına alın. İki bardak sütü, üçer çorba kaşığı nişasta ve şekerle karıştırıp, ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin ve iki parmak derinliğindeki bir tabağa dökün. Donunca dilim dilim kesip, ayvaların üstüne koyun. Gülsuyu ve pudra şekeri serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
3 adet orta boy ayva
* 12 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı süt
* 1 çay bardağı gülsuyu
* 1 çay bardağı pudra şekeri