kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon'da 5'inci dalga şafak gözaltılarıyla geldi

Önder ŞUŞOĞLU-Ferit ZENGİN-Veli SARIBOĞA-Mustafa K
İP Başkanı Doğu Perinçek Ankara'da, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı Selçuk ve eski İÜ Rektörü Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi İstanbul'da saat 04.00'te gözaltına alındı..
Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında beşinci dalga operasyonunu şafak vakti gerçekleştiren polis, Ankara'da İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i, İstanbul'da ise eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. Aynı saatlerde Ankara ve İstanbul'da İP'nin Genel Merkezi ile İstanbul İl Başkanlığı'na eşzamanlı baskınlar düzenleyen polis, çok sayıda bilgisayar ile dosyaya el koydu. Sabah polis eşliğinde kelepçesiz olarak İstanbul'a getirilen Perinçek, ilk tepkisini "Tayyip Erdoğan'ların suçları büyüyor. Altlarında kalacaklar. Kanunsuzca gözaltına alındık" diye bağırarak gösterdi.

18 ADRESE BASKIN
Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün önceki akşam yazılı emri üzerine Ankara ve İstanbul'da eşzamanlı olarak sabah saat 04.00'da start verilen operasyonda 18 ayrı adrese baskın düzenlendi. Baskınlarda Ankara'da Perinçek İstanbul'da ise koruması Yusuf Beşerik ile Alemdaroğlu, Selçuk, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever, Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Ulusal Kanal Yönetim Kurulu üyesi gazeteci Adnan Akfırat, Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği (ÜSİAD) üyesi işadamı İbrahim Benli, Mahir Çayan Güngör, Aykut Tokak, Yusuf Tuncel, Aydın Belgin, gazeteci Ufuk Akkaya gözaltına alındı. İstanbul E m n i y e t Müdürlüğ ü ' n ü n Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürülen 13 kişiden Akkaya serbest bırakıldı.

SELÇUK EVİNDEN ALINDI
83 yaşındaki Selçuk Ulus Gazeteciler Sitesi'ndeki evinden saat 04.00'da gözaltına alındı. Evinde 3 saat arama yapıldı. Ankara'da da saat 04.00'te, İşçi Partisi Genel Merkezi'ndeki odasında gözaltına alınan Perinçek'in, "Hangi yetkiyle beni alıyorsunuz?" diye sorduğu, polislerin Savcı Öz'ün yakalama kararını gösterdikleri öğrenildi. Aynı saatlerde İşçi Partisi'nin Genel Merkezi, İstanbul İl Başkanlığı ile Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisinin merkezlerine de baskın yapıldı. Yaklaşık 100 polisin katıldığı baskında önce içeridekiler direndi. Polis, arama iznini göstererek içeri girdi. Perinçek'in odası da dahil tüm bina didik didik arandı, bilgisayar harddisk'leri ile çok sayıda dokümana el konuldu.

SUÇLAMALAR
İlhan Selçuk'un "örgüt üyesi olmadan, örgütün amacını bilerek yardımcı yayın yapmak"; Doğu Perinçek'in "örgütün kurucusu ve yöneticisi olmak, halkı silahlı isyana kışkırtmak, Ergenekon iç tüzük manifestosunu yazmak"; Kemal Alemdar'ın da "örgüt kurucu ve yöneticisi olmak, halkı silahlı isyana kışkırtmak" la suçlandığı öğrenildi.