kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mert Ali Alnargun

100 milyon dolarlık çeteye sanal tuzak

Aliye ÇETİNKAYA - Önder ŞUŞOĞLU
Polis, çete lideri Mert Ali Alnargun'la MSN'de bağlantı kurdu. 18 ilde yapılan operasyonla 100 milyon dolarlık vurgun yapan 73 kişi yakalandı..
Konya Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, aralarında İstanbul, Adana, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Denizli, Tekirdağ, Ankara, Niğde ve Antalya'nın da bulunduğu 18 ayrı ilde yaptığı "Kapan Operasyonu"nda, sahte kimliklerle kurdukları 61 şirketle, vatandaşları 100 milyon dolar dolandıran 73 kişiyi yakaladı. Konya'da 10 ay önce, dolandırılan kişilerin savcılığa başvurusu üzerine harekete geçen ekipler, 3 şirketi takibe aldı. Şirketlerin gazete ilanıyla eleman aradığını, ancak başvuruları kabul etmediğini gören polis takibe başladı.

EŞZAMANLI OPERASYON
Bu arada polis, şebeke liderinin, İstanbul'da yaşayan 33 yaşındaki Mert Ali Alnargun olduğunu belirledi. Polisler, şebeke lideriyle, internet aracılığıyla, "arkadaş arayan bir kadın" rolü yaparak iletişime geçti. Çete lideri, kadın sandığı polislere yaptıklarını bir bir anlatmaya başladı. Bu sırada polis, "web kamerasından" silahlarını bile gösteren şebeke liderinin tüm görüntü ve yazışmalarını kaydetti. Polis, önceki gün 18 ilde eşzamanlı harekete geçti. Alnargun ve 4 yardımcısı İstanbul Kumburgaz'da, korumaları bulunan lüks villada yakalandı. Sadece İstanbul ayağında 43 kişi gözaltına alınırken, Konya'da da 17 kişi yakalandı.