kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon'u sordular

Veli SARIBOĞA - SABAH
Çete lideri Sedat Peker, Ergenekon için ifade verdi. Peker'e, darbe hazırlığı içinde olduğu öne sürülen örgütle ilişkisi ve "Veli Küçük'e araç tahsis ettiği" iddiaları soruldu..
Ümraniye'de bir gecekonduda 27 adet el bombasının ele geçirilmesiyle başlayan "Ergenekon Soruşturması" giderek genişliyor. Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen Ergenekon Örgütü'nün, yeraltı dünyasının ünlü isimleriyle de ilişkisi mercek altına alındı. Daha önce tutuklanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün sorgusunda "dostumun oğlu" diye isimlendirdiği Sedat Peker, soruşturma kapsamında yaklaşık 9 saat süreyle sorgulandı.

ÖLÜM ÜÇGENİ
Sedat Peker ile Veli Küçük'ün tanışıklığı, iddiaya göre, 1993-1996 yılları arasına dayanıyor. Peker'in henüz 20'li yaşlarda olduğu bu tarihlerde, Veli Küçük ise albay rütbesiyle Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı görevini yürütüyordu. Peker'in Sakarya'da yaşadığı dönem olan bu yıllarda, Kürt asıllı işadamlarının da aralarında bulunduğu pek çok kişi, "Şeytan Üçgeni" olarak nitelendirilen Adapazarı-Sapanca-Düzce bölgesinde, faili meçhul cinayetlere kurban gitmişti. Çete suuçundan 14 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum olan Sedat Peker, Ergenekon Soruşturması kapsamında ifadesi alınmak üzere, dün Kandıra F Tipi Cezaevi'nden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Peker, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve Mehmet Ali Pekgüzel tarafından yaklaşık 9 saat sorgulandı.

'DOSTUMUN OĞLUDUR'
Ergenekon örgütü ve Veli Küçük ile ilişkileri mercek altına alınan Peker'e, Küçük'e, emekli olduğu 2001'den sonra, "bir otomobil ile şoför tahsis edip etmediği" soruldu. "Ergenekon" adını taşıyan bir emlak şirketi bulunan Peker'e, ayrıca, şirkete neden bu ismi verdiği de, yöneltilen sorular arasında yer aldı. Peker'e ayrıca "bir cemaat liderine suikast girişimi" iddialarının da sorulduğu belirtiliyor. "Ergenekon örgütü üyesi olmak" ve "halkı, hükümete karşı silahlı isyana tahrik etmek" suçlarından tutuklanan Veli Küçük de ifadesinde, Peker'in babasını tanıdığını, subay olduktan sonra ilişkilerinin iyice arttığını söylemişti. Küçük ifadesinde, emekli olunca kendisine bir şoför aradığı sırada, "nereden gönderildiğini bilmediği" Emin Caner Yiğit'in geldiğini, 6 ay kadar şoförlüğünü yaptığını söylemişti.