kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK'ün bugünkü gündemi kadro

ANKARA
YÖK Genel Kurulu'nda, Danıştay tarafından iptal edilen Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönetmeliği ile durdurulan kadro izinlerinin verilmesi bekleniyor..
Ayda bir kez toplanan YÖK Genel Kurulu kadro atamalarının durdurulması konusunun aciliyeti nedeniyle bir hafta aradan sonra bugün tek gündem maddesiyle yeniden toplanıyor. Toplantıda Danıştay tarafından iptal edilen Öğretim Üyesi Atama ve Yükseltme Yönetmeliği ile durdurulan kadro izinleri konuşulacak. Rektör seçimi yapılacak 22 üniversite dışındaki üniversitelerde kadro izinlerinin verilmesi bekleniyor. Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in görev süresini doldurduğu aralık ayından bu yana tek bir dekan ataması yapılmadı. Verilen kadro izinleri de yeni yönetmelik hazırlanacak gerekçesiyle 15-18 ve 22 Şubat tarihli üç ayrı yazı ile durduruldu. Toplantıda, muhalif üyeler, kadro izinlerinin iptal edilmesini isteyen yazılar ile ilanı çıkmış kadroların da durdurulduğuna dikkat çekerek bu durumun hukuki sorunlara yol açacağı uyarısında bulunacak. Üyeler, kadro izinlerinin serbest bırakılmasını isteyecek.

İSTİFA KRİZİ YAŞANABİLİR
Genel Kurul'da geçen hafta yapılan toplantıda istekleri dışında Yürütme Kurulu'na seçilen Fikret Şenses ile Mustafa İlhan'ın görevi kabul etmeyecekleri yönündeki açıklamalarından sonra istifalarının da gündeme gelmesi bekleniyor. Muhalif üyeler aday çıkmadığı halde seçim yapılarak oluşturulan Yürütme Kurulu'nun oluşmadığını iddia ederken, Başkan'ın, Kurul'un devam edeceği yönünde açıklama yapması bekleniyor. İki üye istifa ederse Kurul aralarında muhalif üye olmadan çalışmalarını sürdürecek. Toplantıda iki vakıf üniversitesi kurulması için de sunum yapılacak. Sipahi Eğitim Sağlık ve Spor Vakfı ile Türkiye Lojistik Araştırma ve Eğitim Vakfı yöneticileri üniversite projelerini YÖK Genel Kurulu üyelerine sunacak.