kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

52 görevliye rüşvet almaktan gözaltı

İsmet ACAR - BURSA
Ağır tonajlı kamyonlardan rüşvet aldıkları iddiasıyla, aralarında 1 başkomiser, 19 polis, 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun da bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı..
Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından Karacabey ilçesinde düzenlenen operasyonda, 'Rüşvet almak ve rüşvet vermek' 52 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 1 başkomiser, 19 polis memuru, 2 astsubay ve 2 de uzman çavuş bulunuyor. Bursa-İzmir karayolunda görevli bazı polis ve jandarma görevlilerinin 'rüşvet' aldıkları istihbaratı edinen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

SORUŞTURMA GENİŞLİYOR
Yürütülen soruşturma kapsamında bazı nakliye firmalarından rüşvet aldıkları öne sürülen Karacabey Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli 1 başkomiser ve 19 polis memuru, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığında görevli 2 astsubay, 2 uzman çavuş ile bu kişilere rüşvet verdikleri iddia edilen 28 kişi gözaltına alındı. Polis operasyonla ilgili soruşturmasını sürdürüyor. Bursa polisi yaklaşık 1.5 yıl önce de yine Karacabey Bölge Trafik Müdürlüğü'ne yönelik operasyon gerçekleştirmişti. Söz konusu operasyonda adı gecen, çok sayıda polisin özellikle yüksek tonajla mal taşıyan ve evrakları eksik olan kamyon sürücülerinden rüşvet alarak karayoluna çıkmalarına izin verdikleri iddia edilmişti.