kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mumcu'dan kriz uyarısı

Yeni Haber
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ABD başta olmak üzere tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarının en aza indirmek için hükümetin acilen önlem alması gerektiğini bildirdi.

Mumcu, ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Son günlerde ABD kaynaklı ekonomik krizin bütün dünyayı çok sert bir şekilde etkilediğini ifade eden Mumcu, cari açık, yüksek faiz ve işsizlik gibi sorunlar yüzünden son derece kırılgan olan Türkiye ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkileneceğini kaydetti.

Krizin uzun zamandır işaretlerinin görüldüğünü ifade eden Mumcu, ABD ve AB ekonomi birimleri ve merkez bankalarının kriz karşısında gerekli tedbirleri almaya başladığını ifade eden Mumcu, "Ülkemizde sorumluluk ve çözüm makamında olanlar ise sorunun görüp tedbirleri almak yerine ne yazık ki kapatma davasını öne sürerek gerçekleri perdeleme gayretine düşmüşlerdir" dedi.

"Türkiye'nin uzun zamandır kötü sinyaller veren ekonomi verilerinin ve gündelik hayatın her alanında hissedilen iktisadi gerçeklerin üstünü örtmek için bahanelere sığınma zamanı değildir" diyen Mumcu, akıl ve sağduyu ile bir an önce tedbir alınması gerektiğini kaydetti.

Ekonomi ve başka diğer konuların AKP'ye açılan kapatma davası üzerinden konuşulmasına tepki gösteren Mumcu'nun açıklaması şöyle:

"Hükümet ve ekonomiyi yönetmekle sorumlu olanlar, sadece kapatma davasına odaklanarak diğer sorunları ötelemek, görmezden gelmek ve gözden uzak tutmak gibi bir lükse, ayrıcalığa ve kolaycılığa sahip değildirler.

Üstelik kapatma davasından dolayı yaşanan siyasi ortamda insanlarımızı "taraf' olmaya teşvik eden ve gerginlik pompalayan tutumların, toplumsal barışımızı zedeleyeceği ve yeni bir kamplaşma alanı yaratacağı da ortadadır.

Hükümet'ten beklenen, yaşanan siyasi ve ekonomik krizin milletimize her geçen gün daha ağır faturalar çıkaracağı ortadayken, hiçbir şey yapmadan ortamı daha da gerekerek maliyeti milletin sırtına yüklemek değil, akıl ve sağduyu ile siyasi ve ekonomik krizi bir arada yönetebilecek iradeyi ortaya koyabilmesidir."

(ANKA)