kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vatan gazetesi, Doğan'a 68 milyon YTL zararla geldi

Doğan Gazetecilik, Vatan gazetesini 53,4 milyon YTL geçmiş yıllar ve 14,7 milyon YTL dönem zararı ile devralıyor. Borsaya yapılan açıklamada 2 yıl içinde Vatan'ın satılacağı belirtildi..
Vatan Gazetesi'nin 53,4 milyon YTL geçmiş yıllar ve 14,7 milyon YTL de dönem zararı ile Doğan Grubu'na devredileceği açıklandı. 18 milyon dolara satılan Vatan Gazetesi böylece Doğan Gazeteciliğe 68,1 milyon YTL zararla geçmiş olacak. Doğan Gazetecilik'ten borsaya yapılan açıklamada satın almanın ardından birleşme işlemlerinin yapılacağı belirtildi. Ve birleşik şirketin bilançolarının da ilk kez 01.01.2008-31.03.2008 ara hesap dönemine ilişkin olarak hazırlanacağı ve kamuya açıklanacağı konsolide mali tablolarda yer alacağı ifade edildi. 2006'yı zararla kapatan Doğan Gazetecilik 2007'nin ilk 9 ayında 9 milyon YTL kar açıklamıştı. Şirketin borsa değeri bugün 185 milyon dolar seviyesinde. Brüt satışları ise 9 aylık dönemde 162 milyon dolar civarında. Şirketin özkaynakları da 114 milyon dolar. Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Vatan Gazetesi'nin isim ve imtiyaz hakkına sahip Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. (Bağımsız Gazetecilik)'nin sermayesinin %40,16'sını temsil eden paylar ile aktifinin tamamına yakını Bağımsız Gazetecilik'e iştirakinden oluşan ve Bağımsız Gazetecilik sermayesinde %59,84 oranında paya sahip Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik A.Ş. (Kemer Yayıncılık)' nin sermayesini temsil eden payların tamamını her türlü yasal yükümlülüklerini yerine getirmek suretiyle toplam 18.000.000, dolar bedel ile iktisap etmiş bulunmaktadır."

SERMAYESİ ARTIRILACAK
Açıklamada hisse devir işlemini takip eden iki yıl sonunda, şartlar oluştuğu takdirde "Vatan Markası"nın primli olarak satılabileceği de duyuruldu. Doğan Gazetecilik'in açıklaması şöyle sürdü: "Rekabet Kurulu Kararı'nda bahsi geçen "batan teşebbüs" kavramı Rekabet Hukuku Literatüründe geçerli bir kavram olup; genellikle finansal zorluk içerisinde bulunan şirketler için yaygın olarak kullanılan teknik bir terimdir. Bağımsız Gazetecilik ve Kemer Yayıncılık hisselerinin Şirketimiz tarafından iktisap edilmesiyle bu yönde oluşabilecek riskler de ortadan kalkmaktadır. Şirketimiz, önümüzdeki dönemde, Bağımsız Gazetecilik'te yapılacak sermaye artırımına iştirak etmeyi planlamakta olup; sermaye artırımı ile sağlanan kaynak Bağımsız Gazetecilik'in finansal yapısının güçlendirilmesinde kullanılacaktır."