kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MHP, AKP'nin atacağı adımı bekliyor

Yeni Haber
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AKP hakkında kapatma davası açmasının ardından, siyasi partilerin kapatılması yerine siyasilere yasak getirilmesi önerisinde bulunan MHP, AKP'nin atacağı adımı bekliyor.

Daha önce türban konusunda anayasa değişikliği teklifi hazırlayarak AKP ile anayasa değişikliği pazarlığı yapan MHP'nin bu kez farklı bir strateji izleyeceği ve siyasi partilerle ilgili olası anayasa değişikliği teklifi için ilk adımı AKP'den bekleyeceği kaydediliyor. MHP kurmayları, siyasi partilerin kapatılması yerine siyasilere yasak getirilmesi önerisinin "ilkesel" ve "kamuoyunda tartışılması" amacıyla ortaya konulduğunu belirtirken, MHP'nin bu konuda bir anayasa değişikliği teklifi hazırlığında olmadığını bildirdiler.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın, AKP hakkında açtığı kapatma davasının ardından gözler AKP'nin izleyeceği stratejiye çevrilirken, MHP'den gelen "siyasi partilerin kapatılmaması, bunun yerine siyasilere yasak getirilmesi" yönündeki öneri de, türbanda olduğu gibi iki parti arasında "mutabakat" sağlanabileceği beklentilerini güçlendirdi. Kulislerde, iki parti arasında bu hafta içinde görüşme trafiğinin yaşanabileceğine dikkat çekilirken, MHP kurmayları ise, MHP'nin türbandakinin aksine siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili bir anayasa değişikliği teklifi hazırlığında olmadığını belirttiler. Kurmaylar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından da dile getirilen önerinin "ilkesel" ve konunun kamuoyunda tartışılmasına yönelik olduğunu dile getirdiler. MHP kurmayları, MHP'nin, siyasi partilerin kapatılması konusunda AKP'nin belirleyeceği stratejinin ve yapılması planlanan anayasa değişikliği teklifinin içeriğinin netleşmesini bekleyeceğini kaydettiler. Kulislerde ise AKP'nin, MHP tarafından ortaya atılan "siyasi partilerin kapatılmaması ancak siyasilere yasak getirilmesi" önerisine sıcak bakmadığı kaydediliyor.

BAHÇELİ MHP'NİN TAVRINI GRUPTA AÇIKLAYACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, siyasi partilerin kapatılması konusunda partisinin görüş ve düşüncelerini yarın toplanacak MHP Meclis grubunda aktaracağı kaydedildi. Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Dr. Khaled Raad'ı kabul eden Türkiye-Suriye Dostluk Grubu Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, ziyaretin ardından gazetecilerin kapatma davasına ilişkin ısrarlı sorularına, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yarın yapılacak grup toplantısında konuyu değerlendireceğini söyleyerek karşılık verdi.

(ANKA)