kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Günay: Ergenekon’un önü kesildi

Yeni Haber
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Bakan Günay, asıl önemli olanın, bu iddianameyle önemli tartışmaların önünün kesilmesi olduğunu savundu. Günay, "Bundan kastım Ergenekon soruşturmasıdır. Devletin içine sızmış bir çeteleşme ile mücadele ediyoruz. Hukuk devletini kurmak için devletin yapması gereken bu büyük hesaplaşma, gerçi bir yandan sürüyor. Ama kamoyununun gözünden kaçtı." diye konuştu.

Günay, "Başsavcı mı gözden kaçırdı" sorusu üzerine, "Başsavcı'yı kastederek söylemiyorum ama, olaylar öyle gelişti ve geliştirildi ki sayın Başsavcı da yönlendirildi belki, dava açmak konusunda zorlandı belki. İnsanların kararlarını oluşturan bir çevre, etkiler, birtakım telkinler var. Bütün bunlar başka bir gündemin oluşmasına yol açar, zaman zaman bizim parti de katkı yapmış olabilir" yanıtı verdi.

Kararın değişik etkileri olabileceğini söyleyen Ertuğrul Günay, "İşveren ve emek çevreleri 'Türkiye zarar görecek' diyor. Herkesin karar açıklarken bütün bunlara dikkatli bakması lazım" dedi.