kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal: Laik cumhuriyetimizi, Çanakkale Zaferi'ndeki ruhla koruyacağız

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı'nın bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu mücadele ile kazanıldığını vurgulayarak, "Bölücülük ve irtica tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz günümüzde de laik cumhuriyetimiz ile kazanımlarını aynı anlayışla savunup koruyacağız" dedi.

Baykal, Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Çanakkale'de düşman kuvvetlerine dur diyen Mustafa Kemal ve arkadaşları, gelecekte verilecek Kurtuluş Savaşı'yla dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgarının da habercisi oldular" dedi. Baykal, ülkeye yönelik emperyalist saldırıyı püskürten ve "Çanakkale geçilmez" dedirten şehitler ve gazilerden alınması gereken dersin bağımsızlık, özgürlük ve birlik olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden Anadolu'nun dört bir yanından Çanakkale'ye gelen ve anayurdu savunmak için canını veren, kanını döken askerlerimiz 93 yıl önce, işgalcilere karşı omuz omuza mücadele ettiler. Çanakkale Zaferi de Kurtuluş Savaşı da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu mücadele ile kazanıldı. Bölücülük ve irtica tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz günümüzde de laik cumhuriyetimiz ile kazanımlarını, ulusal birlik ve toprak bütünlüğümüzü aynı anlayışla savunup, koruyacağız"

(ANKA)