kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Esen EVRAN
HABERİNİZ OLSUN

Ortadoğulu Max, Türkiye'ye Nurettin Kantarelli ile geliyor

Türkiye'de 20 yıldır tekstilhazır giyimle uğraşan Duru Ailesi, perakendeye girmek için Kantarelli ile anlaştı. İlk girişim, Ortadoğu merkezli Max Fashion'ı Türkiye'ye getirmek.
Herkes bilir, Nurettin Kantarelli hazır giyimde Türkiye'nin en önemli profesyonellerinden biri. Sektöre Altınyıldız ile adım atan Kantarelli, 1994 yılında Mavi Jeans'e geldi. 12 yıllık Mavi döneminde markayı dünyaya açtı ve 2006 yılı sonunda sürpriz bir şekilde şirketle yollarını ayırdı.
Geçtiğimiz yıl Soysal Danışmanlık'ın Lizbon'da düzenlediği Perakende Zirvesi dönüşü uçakta Collezione ile anlaşıp CEO olan Kantarelli'nin geri dönüşü de sürprizdi. Ancak Collezione dönemi 3 ay sürdü, Kantarelli bu kez Acarkent'te eşiyle birlikte açtığı Brands by Kantarelli adlı mağazayla gündeme geldi. Kantarelli, mini bir departman store olan mağazayı yaygınlaştıracağını açıkladı. Herkes bu mağazalarda devam edecek diye beklerken, Kantarelli bu kez karşımıza başka bir grupta çıktı.
Duru Ailesi Türkiye'nin 20 yıllık tekstilcilerinden. Ancak perakendecilik kanadında bir faaliyetleri olmadığı için tüketiciler çok tanımaz. Ailenin Glabol Tekstil, Saide Tekstil, NLT Tekstil, Makro Tekstil ve Duru Tekstil adında şirketleri var.
İşte bu aile şimdilerde perakende sektörüne girme hazırlıkları yapıyor. Kiminle biliyor musunuz? Ortadoğulu The Landmark Group ile. Landmark'ın düşük fiyatlı ürünleriyle ünlü departman store zinciri Max, Duru Ailesi ile birlikte Türkiye pazarına girme hazırlığı yapıyor. Aileden Aşkın Duru'yu aradığımda "Bu konuyu Nurettin Bey (Kantarelli) ile görüşün" cevabını aldım. Nurettin Bey ise, tam bir 'profesyonel' cevabı verdi:
"Duru Grubu olarak bazı firmalarla görüşmelerimiz var. Yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda bu isimleri zikredemeyiz. Ben şu anda danışman olarak çalışıyorum. Eğer karşılıklı olarak anlaşırsak, başka pozisyonlar da olabilir." Duru Ailesi biliyorsunuz Türkiye'nin tekstil-hazır giyim ihracatında önemli gruplarından biridir. Hazır giyim ihracatı dışında tekstil ya da perakende gibi alanlarda etkinlikleri yoktu. Kesin adını koymuyoruz ama bundan sonra bu alanlarda grubu görebilirsiniz.
Şimdi piyasa Kantarelli'nin Duru Grubu'nda nasıl yol alacağını merakla bekliyor.