kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NİYE PALMİYE İTHAL EDELİM Kİ? Kurtsan, "Herkes bahçesine Bodrum palmiyesi diksin. Bunu kazanç kapısı yapalım" diyor.

Bodrum'un palmiyelerini kurtaracak

ŞELALE KADAK
ŞELALE KADAK
Girişimci kadınları bir dernek altında birleştiren isim olan Kurtsan İlaçları Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Kurtsan, kadınların ardından şimdi de doğal hayatı korumak ve yaşatmak için çetin bir mücadeleye girişti..
Hep sivil toplum örgütlerinin önemini dile getirir ve Türkiye'de yeteri kadar bu bilincin yerleşemediğinden söz ederiz ya, işte Meltem Kurtsan gibi girişimci ve aynı zamanda dernekçilik ruhuna sahip iş kadınlarının varlığı sanırım herkesi umutlandıracak. Girişimci kadınları örgütleyen isim olan Meltem Kurtsan, yıllar önce TÜSİAD'ta Kadın- Erkek Çalışma Grubu Başkanlığı görevini yürütürken, KAGİDER'in yani Kadın Girişimciler Derneği'nin kurulmasına da öncülük etmiş ve ilk başkanlığını da üstlenmişti. Kurtsan İlaçları'nın ve Otacı Bitkisel Ürünleri'nin kurucusu olan babası Niyazi Kurtsan'ın vefat ettiği 2004 yılında bayrağı devralan Meltem Kurtsan, dernekçilikten de vazgeçmiyor. KAGİDER'de başkanlık görevini devrettikten bir yıl sonra şimdi onu bir başka projenin heyecanını yaşarken buluyoruz. 'Bodrum'un palmiyelerini biliyor musun? Yok olma tehlikesiyle karşı karşıyalar' diye anlatmaya başlıyor.

KAGİDER'İN KURUCUSU
Kurtsan, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın Türkiye'de yapılanmasının ardından desteğe ihtiyacı olduğunu düşünerek öncelikle şirketi Otacı kanalıyla bir işbirliğinin içine girmiş. Yeni çıkardıkları bitkisel saç bakım ürünlerinin satışından bir bölümünü derneğe gelir olarak aktarmaya başladıklarını anlatan Kurtsan, derneğin başkanı Prof. Dr. Neriman Özhatay tarafından yürütülen Özel Bitki Alanları Projesi'ni anlatırken, Bodrum'un Gölköy'ünün palmiyelerinden söz ediyor: "Benim de üniversiteden hocam olan Özhatay, kendini doğaya adamış birisi. Dernek olarak Türkiye'nin önemli bitki alanlarını tespit etmişler. Ben de baktım bu 122 önemli bitki alanının olduğu yere. Bodrum'daki Gölköy'ün gölünü ve çevresini gördüm. Gölköy'de yetişen bir palmiye çeşidi olan hurma var. Eminim yazın Bodrum'da Havana Beach Club'a gidenleriniz olmuştur. İşte oranın 100 metre ötesinde kendinizi sanki Bora Bora'da hissettiğiniz bir yer olduğunu biliyor muydunuz? Para da istemiyoruz. Önemli olan güç birliği yapmak. Palmiyelerin olduğu gölü biran önce milli parka dönüştürmemiz şart."
Haberin fotoğrafları