kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kesinlikle iş yavaşlatamazsınız yasak! Hukuken izniniz yok!

Başbakan Erdoğan, çalışanların iş yavaşlatma eylemine sert tepki göstererek, "Böyle bir şey yapamazsınız. Kesinlikle yasak" dedi..
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, çalışanların Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi amacıyla gerçekleştirdiği 2 saatlik iş bırakma eylemiyle ilgili olarak, "Bugün bir şey yapılıyor. Nedir o? İşi yavaşlatma eylemi. Bu yasal olarak bir defa kesinlikle yasaktır. Böyle bir şey yapamazsınız. Hukuken buna müsaade eden bir yasa maddesi yok'' diye konuştu. Kulislere reformda 'ince ayar' yapılabileceğine yönelik bilgiler gelmeden önce Başbakan Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada çalışanların gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemini şu sözlerle değerlendirdi: "Soruyorum, hangi alanda olursa olsun, yasal olmayan bu uygulamayı yapan kuruluşa, kuruma; bunun içinde yer alanlar bir defa burada kendi insanına zulüm ediyor mu? Zulümdür. Nasıl zulüm ediyor? Diyelim ki hastanedeyseler, orada işi yavaşlatmak suretiyle. 5 kişiyi tedavi edeceksiniz iki saat içerisinde. Bir defa bu 5 kişi oradan dışlanmış olacak. Aynı şekilde gişelerde, karayollarında zulüm... Araçlarının başında, araç çalışıyor, iki saat benim vatandaşımın orada yakmış olduğu akaryakıtı kim acaba telafi edecek? Örneğin büyükşehirlerimizde zaten sıkıntı varken bu tür bir uygulamaya girmenin acaba bir demokratik, laik, sosyal hukuk devleti içerisinde tanımı olabilir mi?'' diye konuştu.

KOLTUK KORUMA DERDİM OLMADI!
Erdoğan, Sosyal Güvenlik Sistemi'nde yapılacak düzenlemelerin hesabını halkına verecek olanın yasama organı olduğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Herkesle konuştuk. Emeklilik meselesinde şu anda sistemin içinde olanların, yasa çıktıktan sonra sistem dışında kalacağına dair birçok yerden bize yorum gelmeye başladı. Hiç alakası yok. Yani sistemin çıktığı ana kadar kazanılmış haklar nelerse, bu hakların hepsi aynen korunmakta. Ben, 'Bu iddiayı yapanlar doğru konuşmuyorlar, yalan söylüyorlar' diye ifade ettim, yine aynı şeyi ifade ediyorum. Dürüst olacaksın, ilkeli olacaksın. Her zaman şunu söylüyorum, benim koltuk koruma diye bir derdim yok, istişarelerimi yaparım, inandığım doğrular istikametinde hareket ederim."