kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrail birlikleri Gazze'den çekiliyor

Yeni Haber
Gazze Şeridi'ne giren İsrail birlikleri, gece yarısından sonra bölgeden çekilmeye başladı.

Amerikan AP ajansının haberine göre, İsrail ordusundan yapılan açıklamada, militanlarla çatışmaya giren ve tutuklamalar yapan kara
birliklerinin gece yarısından sonra çekilmeye başladığı bildirildi.
Açıklamada, gece boyunca düzenlenen hava saldırılarında 5 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Bu arada, Reuters ajansı da Gazze Şeridi'nin kontrolünü elinde tutan Hamas'ın, bölgenin kuzeyinde mevzilenen askerlerin sınıra çekilmesinin ardından ''zafer'' ilan ettiğini duyurdu. Hamas sözcüsü, ''Düşmanı bozguna uğrattık'' dedi.

Hamas'ın hafta içinde düzenlediği roket saldırısında bir İsraillinin ölmesinin ardından İsrail Gazze Şeridi'nde saldırılar başlatmıştı. İsrail'in saldırılarında 100'den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

İSRAİL GAZZE'DEKİ KARA BİRLİKLERİNİ GERİ ÇEKTİ

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki kara birliklerini çeken İsrail, bölgedeki hava saldırılarına devam ediyor. İsrail hava kuvvetlerinin sabah erken saatlerde en az 3 füze saldırısı düzenlediği, 1 kişinin öldüğü, yaralılar bulunduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cebaliye'ye bir saat içinde 3 füze fırlatıldı. Füzelerden biri, Selahaddin caddesi üzerinde bir grup militanı hedef aldı, 3 kişinin yaralandığı haber verildi. Bir diğer füze saldırısı aynı bölgede bir zift atölyesini hedef aldı. Saldırıda bir kişinin öldüğü, yaralananlar olduğu belirtilirken, diğer saldırı kasabanın kuzeyinde Tel El-Zaatar bölgesinde düzenlendi. Bir evin hedef alındığı saldırıda ölen veya yaralanan olup olmadığı öğrenilemedi.

Cebaliye Belediye Başkanı İsa Dahır, yerel Şahap radyosuna yaptığı açıklamada, askerlerin tanklar ve zırhlı araçlarda mevzi aldığı Cebaliye'nin dış kesimlerinde binlerce ailenin yaşadığını ve buraların tümüyle harap olduğunu anlattı.

Belediye Başkanı, burada mahsur kalan ailelerin operasyon sırasında evlerinden çıkamaması nedeniyle yiyecek temininde zorlandıklarını, altyapının bozulması nedeniyle sularının da bulunmadığını belirtti. Dahır, yüzlerce evin hasar gördüğünü ifade etti.

Cebaliye Belediye Başkanı, Gazze Şeridi'ndeki diğer belediyelerden yardım istedi, yıkıntıların kaldırılması gerektiğini, yıkıntılar nedeniyle buralara araç ve ambulansların giremediğini aktardı. Ayrıca askerlerin yerleştiği alanlarda elektrik ve şu şebekesinin de büyük hasar gördüğü kaydedildi.

Askerlerin geri çekildiği alanlarda 3 ceset bulundu. Cesedi bulunanlardan birinin, 3 gün önce ambulansla bölgeye ölü ve yaralıları almak için giden Mahmud Zakkut isimli bir sağlık görevlisi olduğu belirlendi.

Sabah saatlerinde Filistinli militanlar da İsrail tarafına en az 4 Kassam roketi fırlattı. Roketlerden üçü, sınırın hemen yakınındaki Sderot kentinin güneyine isabet etti. Dördücü roket ise Nahal Oz kibutzunun yakınlarına düştü. Roket saldırılarında herhangi bir yaralanma ya da hasar olmadığı bildirildi.

(AA)