kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rusya'da devir teslim tamam

Dün yapılan başkanlık seçimleri, oy verme işleminden çok Putin'in halefi Medvedev'e görevi teslim etmesi gibiydi. Planlanan oldu, genç lider son aylardaki imaj çalışmalarından sonra koltuğa oturdu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rusya'da devir teslim tamam
Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 8 yıllık yönetiminde hem ekonomi hem de global siyasette şaha kalkarak" görkemli günlerine dönüş sinyali veren Rusya'da beklenen gün dündü. Yeniden süper güç olmayı hedefleyen Rusya'da halk, dünya siyasetinin de belirleyici kutuplarından biri olacak isme devlet başkanı sıfatını 2012'ye kadar vermek için oylarını kullandı. Ancak geleceğin Rusya'sına model lider olan Putin'in etkisi seçmen üzerinde öyle büyüktü ki seçim bir yarıştan çok desteklediği aday Dmitri Medvedev'e görev teslimine dönüştü.

AYNI TAKIM ELBİSEYİ GİYİYOR
42 yaşındaki Başbakan Birinci Yardımcısı Medvedev, dün itibariyle Rusya'nın yeni devlet başkanı oldu. Tabii bu seçimde Putin'in desteğinin yanında, imaj danışmanlarının da payı büyük. İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre Kremlin danışmanları, aday gösterildiği andan itibaren Medvedev'e imaja odaklandı. Önce Putin gibi yürümesi, onun gibi hareket edip konuşması sağlandı. Ardından da Putin gibi giydirilmeye başlandı... Hugo Boss takım elbiseler giydirildi, konuşmalarındaki üslup sertleştirildi. Saç kesimi daha modern hale getirildi. Hatta özel zayıflama programlarıyla kilo bile verdirildi! İmaj tamamlandı, başkan seçildi. Ancak ülkede bugün itibariyle muhaliflerin gösterilerle seçime itiraz etmesiyle krizli günler bekleniyor.

Rakamlarla seçim
4 aday yarışıyor

450 bin polis güvenliği sağlıyor

96bin 300 seçim noktası

109milyon kayıtlı seçmen

% 80Medvedev anketlerde önde

300yabancı gözlemci