kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çizgi film kahramanları makarna olacak

Yeni Haber
Makarna sektörünün önemli kuruluşlarından Arbel Grubu, Warner Bros ve Fox Century ile yapılan anlaşmayla Mart ayı içinde Süpermen, Batman, Twety ve Simpsonlar gibi çizgi film karakterleriyle çocuklara özel makarna üretecek.

Arbella markası ile 18 çeşit makarna üreten Durum Gıda "Arbella Family" eğlenceli makarna konsepti ile çocuklara ve ailelere yönelik makarna çeşidini piyasaya sunacak. Arbel Grubu Warner Bros ve Fox Century ile yapılan lisans anlaşmaları çerçevesinde Mart ayından itibaren Süpermen, Batman, Twety, Tazmanya Canavarı ve Simpsonlar gibi çocukların eğlenerek tüketeceği çizgi film karakterlerinden oluşan makarna üretimine başlayacak.

Yıl içinde çocuklara ve diyet gruplarına yönelik 30'a yakın yeni makarna çeşidi çıkaracaklarını belirten Arbel Grubu'nun Dış Ticaret Müdürü Gülçin Aslan, İtalya'dan alınan son teknoloji ile makarna üretimi yaptıklarını kaydetti.

Makarnanın şişmanlattığı, kolesterolü yükselttiği gibi yanlış bilgilerin makarnanın yemek kültürüne tam olarak yerleşememesi nedeniyle, Türkiye'de makarna tüketiminin düşük kaldığına dikkat çeken Aslan şöyle konuştu:

"Doğru soslarla yapılan makarna şişmanlatmaz, enerji verir. Makarna sporcuların tükettiği enerjiyi veren yiyecek grubuna giriyor. Makarna tüm dünyada ana yemek olarak tüketiliyor. Bu yüzden de tüketim oranı başta İtalya olmak üzere birçok ülkede Türkiye'den 3-4 kat daha fazla. Biz Arbel olarak sosu yan ürün olarak düşündük. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor."

(ANKA)