kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Facebook'ta bulduğu arkadaşının hayatını kurtardı

Yeni Haber
New York'ta, birbirlerini kaybettikten tam 11 yıl sonra sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığı ile yeniden bulan iki sınıf arkadaşından Karl Celestin, böbrek yetmezliği hastası olan ve durunu giderek kötüleşen arkadaşı Ricardo Manier'e bir böbreğini vererek, arkadaşının hayatını kurtardı.

İki arkadaşın yıllar önce New York'un Queens Fresh Meadows semtinde başlayan dostlukları , aynı okula gitmeleri nedeniyle daha da perçinleşti. Karl Celestin'in , New York'ta oturdukları mahalleden, ailevi nedenlerden dolayı, ABD'nin batı eyaletlerinden Kaliforniya'ya taşınmasından dolayı, iki arkadaşın birbirlerinin izlerini tamamen kaybetti. Bir kaç ay önce, sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığı ile birbirlerini 11 yıl sonra yeniden bulan arkadaş dostluklarını internet aracılığı ile daha da ilerlettiler.

Karl, Ricardo'nun 5 yaşından beri böbrek yetmezliği nedeniyle rahatsız olduğunu biliyordu, ancak yıllar sonra yeniden bulduğu arkadaşı yaşam ile ölüm arasında bir mücadele veriyor, ve durumu giderek ağırlaşıyordu.

Karl, durumu giderek kötüleşen arkadaşına böbreğini vermeye karar verdi. Karl, arkadaşı Ricardo'ya böbreğini vermek için gerekli testleri yaptırıp, sunuçlarda pozitif çıkınca, dünyalar onun oldu. Karl , geçtiğimiz Salı günü New York Presbyterian Hastanesinde gerçekleşen başarılı bir operasyonla, bir böbreğini yıllar sonra Facebook aracılığı ile yeniden bulduğu arkadaşına vererek , Ricardo'nun hayatını kurtardı. 11 yıl sonra hastanede yeniden bir araya gelen iki arkadaş, hastanenin aynı odasını paylaştı.

Sınıf arkadadaşı Karl'ın 11 yıl sonra hayatına yeniden girerek yaşamını kurtarması 21 yaşındaki Ricardo'yu oldukça duygulandırdı, dün hastanede bir basın toplantısı düzenleyen Ricarddo Manier, '' İşte gerçek dostluk bu, aslında dostluktan da öte o artık benim kardeşim. Çok hastaydım, vücudum neredeyse iflas etmişti, bir kez uyuduğumda, yeniden uyanmayacak durumdaydım, onun böbreği bana hayat verdi. '' diye konuştu. Ricardo'nun doktoru ise Salı günü gerçekleşen böbrek nakli operasyonun oldukça başarılı geçtiğini ve yakında hastaneden taburcu olacağını söyledi.

ANKA