kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Zakoğlu'nun 'Arkadaşım Kadın' isimli oyunu ilgi çekti.

Evdeki tiyatroyu 25 bin kişi izledi

Bülent İPEK MAGAZİN
'Home Theatre'dan esinlenerek evde tiyatro fikrini hayata geçiren Metin Zakoğlu, kiraladığı müştemilatta haftanın her günü 11 oyun sahneliyor..
Kiraların yüksekliği ve yeterli seyircinin gelmeyişi sanatçıları yeni arayışlara yöneltti. Bunlardan biri de Metin Zakoğlu. Zakoğlu, evde tiyatro fikrini hayata geçirince başarıyı da yakalamış oldu.

11 OYUNCU VAR
Metin Zakoğlu'nun "evde tiyatro"sunu 2 yılda 25 bin kişi izledi. Büyük bir salona bir gecelik kira olarak ödeyeceği bin YTL'lik bedeli, İstanbul Erenköy'de eski bir müştemilata (hizmetçi evi) bir aylık kira olarak ödeyen Metin Sakoğlu, burada haftanın her günü toplam 11 oyun sahneliyor. Kadrosunda 11 oyuncunun yer aldığı Zakoğlu Tiyatro, insanlara ev ortamında tiyatro izleme imkânı sunduğu için talep görüyor. Ev ortamında tiyatro yaparak başarıya ulaşan Metin Zakoğlu, bu fikrini 'Home Theatre' sisteminden esinlenerek geliştirdiğini belirtti ve "İnsanlar son yıllarda değil tiyatroya, sinemaya bile gitmez olmuştu. Her şeyi evlerinde yapıyor, filmleri bile 'Home Theatre' sistemi kurarak evin rahatlığında izliyorlardı. Bu bana ilham verdi. İnsanlara ev rahatlığında tiyatro imkânı sundum. Onlar da ilgi gösterdi" dedi.

TEZ KONUSU
Metin Zakoğlu'nun geliştirdiği ve başarıya ulaşan tiyatro yöntemi üniversitelerin de ilgili bölümlerinin dikkatini çekti. Geçtiğimiz ay Şikago Üniversitesi'nden bir grup öğretim görevlisi ve öğrenci Metin Zakoğlu'nun ev tiyatrosunu inceledi ve röportaj yaptı. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden bir öğrenci de bu yöntemi tez konusu olarak seçti.