kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bayram Mutu

Sahip oldukları evler başkalarına ait çıktı!

Zülfikar Ali Aydın SABAH
Sultanbeyli'ye 20 yıl önce yerleşen 500 ailenin inşa ettikleri evlerin arsa sahiplerinin çoğu emlakçı çıktı. Tapular için ortalama 40 bin YTL isteniyor..
Sultanbeyli'de 500 aile, 20 yıl önce yerleşip o dönem 'satış senedi'yle satın alıp üzerlerine ev yaptıkları arsaların tapularının başkalarının üzerine kayıtlı olmasının şokunu yaşıyor. Erzurum, Sivas ve Tokat'tan göç ederek Sultanbeyli sırtlarına yerleşen yaklaşık 500 aileye işgalci olduklarını ve evlerini terk etmelerini isteyen ihtarnameler gönderildi.

KOMİSYON KURDULAR
İhtarnamedeki adresi takip eden ev sahipleri arsalarının yeni sahiplerinin çoğunun emlakçı olduğunu fark etti. Bunun üzerine iz süren ev sahipleri, tapu dağıtımının kendilerinden habersiz yapıldığını, yeni sahiplerin çoğunluğunun ise emlakçılar olduğunu belirledi. Emlakçılar ise ev sahiplerinden tapularını geri vermek için ortalama 40 ila 60 bin YTL arasında değişen paralar istemeye başladı. Bunun üzerine mahalleli 'Yıkıma Karşı Komisyon' kurarak yürüyüş düzenledi. Bununla da yetinmeyen mahalleli belediye ile kaymakamlığa birer dilekçe gönderdi. Ancak, belediye, tapularını isteyen vatandaşlara, "Yeni oluşan imar parsellerinde tapu sicil müdürlüklerinden alındığını belirterek "adınıza bir tapu kaydı rastlanmamıştır" yanıtını verdi. Ali Asker Tepeli de 1988'de geldiği mahallede satış senediyle 1325 nolu parselden arsa aldığını belirterek, "Burayı yapana kadar çok büyük eziyet çektim. Halen üniversitede iki çocuğumu okutmaya çalışıyorum. Bu kadar zaman yaşadığım evime şimdi 40 bin YTL para istiyorlar. Nasıl vereceğim ki?" diyerek isyan etti.

'4 KİŞİYE VERMİŞLER'
Bayram Mutu adlı ev sahibi tepkisini dile getirirken, "Bu arsayı tarla sahibinden 20 yıl önce 1200 lira verip taksitle satın aldım. Zilliyet tapusu vardı. Kapı penceresini bile yıllarca taksit taksit ödeyerek yaptım. Arsamı şimdi 4 kişinin üzerine tapu etmişler. Emlakçı tapumu vermek için 20 bin YTL istiyor" dedi. Mağdurlardan Hasan Bektaş da "Emlakçıdan ihtarname geldi, 'Evinizi boşaltın' diyor. Emlakçıya gittim. 30 bin YTL istiyor. Belediyeyi mahkemeye vereceğim" dedi.
Haberin fotoğrafları