kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İstanbul'da 5 araç kundaklandı

Yeni Haber
Güngören'de iki minibüs ile bir otobüs, Kağıthane'de de 2 otomobil kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı.

Güngören'de iki minibüs ve bir otobüs kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kundaklandı. Olayda araçlar kullanılamaz hale gelirken, iki kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Merkez Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde saat 23.00 sularında meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler özel bir tur şirketine ait 1 otobüs ve 2 minibüsü üzerine yanıcı madde dökerek, kundakladı.

Alevleri gören mahalleli durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa süre içerisinde söndürdü. Kundaklanan araçlar kullanılamaz hale geldi. Emniyet şeridi çekilen bölgede, Olay Yeri İnceleme ekipleri delil topladı.

Zanlıların yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri olay yerinde durumundan şüphelendikleri iki kişiyi gözaltına aldı. Üzerleri aranan şahıslar sorgulanmak üzer polis merkezine götürüldü. Şüpheliler basın mensuplarının "Araçları siz mi kundakladınız?" sorusunu yanıtsız bıraktı.

Araçların kundaklandığı sırada evde olduğunu belirten yakılan otobüsün şöförü Hasan Gürbüz, "Arabayı park ettikten sonra eve girdim. Dışarıdan ses çıkınca pencereye baktığımda otobüsümün yandığını gördüm" dedi. Olayla ilgili polisler soruşturma başlattı.

KAĞITHANE'DE 2 OTOMOBİL KUNDAKLANDI

Kağıthane Örnektepe Mahallesi'nde, park halindeki 2 otomobil molotof kokteyli atılarak yakılmak istendi. Yanan otomobiller durumu fark eden vatandaşlar tarafından söndürüldü. Polis failleri yakalamak için çalışma başlattı.

Saat 23.00 sularında, Örnektepe Pazariçi Sokak'ta park halinde olan 2 otomobil kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotof kokteyli atılarak kundaklandı.

Atılan molotof kokteyli ile yanmaya başlayan otomobilleri vatandaşlar farketti. Duruma müdahale eden vatandaşlar büyümeden kendi imkanları ile yangını söndürdü. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise soğutma çalışması yaptı. Polis otomobiller içinde inceleme yaparak, failleri yakalamak için çalışma başlattı.

Yanan otomobillere müdahale eden vatandaşlar, kundakçıları görmediklerini ancak araçların alev alması üzerine kendi imkanları ile söndürmeye çalıştıklarını söyledi.

(CİHAN)