kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hava sıcaklığı artıyor

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Hava sıcaklığı artıyor
Yurt genelinde hafta boyunca hava sıcaklığı artmaya devam edecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın, bugün Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu bölgesinde aralıklarla yağışlara neden olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yarın, yurdun doğu kesimleri parçalı çok bulutlu geçecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ağrı ve Iğdır çevreleri ise aralıklı yağışlı geçecek.

Salı günü Hakkari, Şırnak ve Mardin çevrelerinde de aralıklı görülecek yağışlar, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde olacak. Çarşamba günü, yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Perşembe ve Cuma günleri, yurdun kuzey kesimlerinde artacak bulutlanma nedeniyle kuzeybatı bölgelerde kısa süreli ve hafif olmak üzere yağmur şeklinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, yarın güney bölgelerde kuzeyli rüzgarla birlikte biraz azalacak ancak salı gününden itibaren yurt genelinde hissedilir derecede (4 ila 6 derece) artacak.

Hafta boyunca, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde özellikle sabah saatlerinde sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde ise gece ve sabah ilk saatlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yaşanabilecek çığ tehlikesi ile hafta ortasından sonra iç ve doğu bölgelerde beklenen kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.