kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yolcu uçağı düştü: 46 ölü

Yeni Haber
Venezuela'da radardan kaybolan ve 46 kişi taşıyan uçağın enkazı tespit edildi. Yetkililer, And Dağları üzerinde uçan bir helikopterin enkazın yerini belirlediğini kaydetti. Yerel medyaya açıklama yapan bir kurtarma görevlisi, 43 yolcu ve 3 mürettebattan kurtulan olmadığını söyledi.

Uçağın Merida eyaletinden 46 kişiyle havalandıktan kısa süre sonra düştüğü belirtiliyor. Yetkililer, Merida'dan başkent Caracas'ın Simon Bolivar havaalanına gitmek üzere kalkan uçağın rotası üzerindeki iki kentin kontrol kulesiyle bağlantı kurmadığını açıklamıştı. Uçağın pilotunun hava trafik kontrolörlerine acil durum çağrısında da bulunmadığı belirtiliyor. Uçağın düştüğü dağlık alandaki köylüler büyük bir gürültü duyduklarını, gözden kaybolan uçağın düştüğünü düşündüklerini belirtti.

Fransız yapımı ATR 42-300 tipi uçakta 43 yolcu, 3 kişilik mürettebat bulunduğu bildiriliyor.

ÖNCE İRTİBAT KESİLDİ

Venezuella'daki küçük bir havayolu şirketine ait 46 kişi taşıyan yolcu uçağıyla dün gece irtibat kurulamadığı bildirilmişti.


Venezuela'lı yetkililer, Santa Barbara havayolu şirketine ait çift motorlu uçağın ülkenin batısındaki dağlık bölgede kaybolduğunu belirtmişlerdi.

Venezuela Olağanüstü Hal Yönetim Direktörü Orgeneral Antonio Rivero, Merida eyaletinden havalanan uçağın, başkent Caracas'ın hemen dışındaki Simon Bolivar Uluslararası Havaalanı'na giderken üzerinden geçtiği iki kentteki kontrol kulesiyle bağlantı kurmadığını kaydetmişti. Rivero, Merida eyaleti yetkililerinden uçağın, Merida eyaletinin dağlık kesiminde bulunduğuna ilişkin bilgiler geldiğini, ancak uçağın durumuna ilişkin herhangi bir ayrıntı bulunmadığı bildirilmişti