kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BASIP ATEŞE VERDİLER Belgrad'da parlamento binası önünde 17.00'da toplanan 150 bin kişi çöken karanlıkla birlikte kentte terör estirdi. ABD Büyükelçiliği basılıp ateşe verilirken, bazı gruplar restoranları tahrip edip dükkânları da yağmaladı. Yaralı 51 göstericiden çoğunun sarhoş olduğu iddia edildi.

Sırplar ABD elçiliğini yaktı

Kosova'nın bağımsızlık ilanını protesto eden yaklaşık 150 bin kişi sokaklara döküldü. Mitingle başlayan gösteriler şiddet eylemine dönüştü. Bir grup radikal Sırp, Amerikan elçiliğini ateşe verdi. Türkiye elçiliğine de taşla saldırıldı..
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da dün yaklaşık 150 bin kişi sokaklara dökülerek Kosova'nın bağımsızlığını protesto etti. Sırbistan hükümetinin düzenlediği ve saat 17.00'da başlayan miting akşam saatlerinde şiddete dönüştü. Amerikan Büyükelçiliği'ni ateşe veren göstericiler, İngiltere, Türkiye ve Hırvatistan büyükelçiliklerine de saldırdı. Olaylarda 19'u polis 70 kişi yaralandı.

ELÇILIKTE YANMIŞ CESET
Dün gece boyu süren gösteriler sırasında 300 kişilik bir grup, ABD Büyükelçiliği'ni bastı. Binayı ateşe veren göstericileri polis göz yaşartıcı bombayla dağıttı. Büyükelçilik binasında yanmış bir ceset bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, büyükelçilik binasında personel olmadığını ve cesedin personelden birisi olduğunu belirtir gösterge bulunmadığını söyledi. Cesedin bir göstericiye ait olduğu sanılıyor. ABD, Sırbistan hükümetinden uluslararası sorumluluğunu yerine getirmesini ve büyükelçilikle personelinin güvenliğinin sağlanması talebinde bulundu. ABD'nin saldırının kınanması istemiyle BM Güvenlik Konseyi'ne de başvuracağı açıklandı. Öfkeli kalabalık Türkiye Büyükelçiliği'ne ise taşlarla saldırdı. Türkiye de Sırbistan'dan sert bir dille diplomatik misyonun ve personelin korunmasını istedi. AB savunma bakanları ise biraraya geldikleri Slovenya'nın başkenti Lwubljana'dan NATO ve AB askeri gücünün bölgede güvenliği kontrol altında tuttuğu mesajını verdi.
Haberin fotoğrafları