kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama ile Clinton televizyonda tartıştı

Yeni Haber
ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için çekişmeli bir yarış içinde bulunan Barack Obama ile Hillary Clinton, kritik 4 Mart ön seçimleri öncesinde televizyonda tartışırken, Clinton rakibini, başkalarının sözlerinden "alıntı yapmakla" suçlayarak, "Sen, ancak değişimin fotokopisini çekersin" dedi.

CNN televizyonunun düzenlediği Texas eyaletinin Austin kentindeki tartışmada karşı karşıya gelen Obama ileClinton, aralarındaki büyük gerginlik ve rekabete karşın genellikle nispeten "uygar" bir şekilde konuştu.

Ancak tartışmanın bir noktasında Obama'nın "değişim" sloganını benimsemesinin gerçek durumu yansıtmadığınısavunan Clinton, rakibini, bir valinin açıklamalarından "paragraflar halinde alıntılar yaptığını" ifade ederek, bunlardan hareketle "Sen, ancak değişimin fotokopisini çekersin" diye konuştu, ancak bunu söyleyince izleyiciler tarafından yuhalandı.

Clinton kampanyasında, Obama'nın, Massachusetts eyaletinin siyah valisi Deval Patrick'in sözlerini,Patrick'ten bahsetmeden kullanarak, "hırsızlık yaptığını" iddia ediyor. Obama, bu iddiayı "saçma"diyerek reddediyor.

Ancak Hillary, bu hırçın ifadesinin dışında tartışmanın bir yerinde Barack Obama ile tartışmaktanşeref duyduğunu belirterek, rakibini onore etti.

Obama ile Clinton, Küba lideri Fidel Castro'nun devlet başkanlığını bırakacağını açıklamasından sonra Küba ile ilişki kurulup kurulmaması gerektiği konusunda da zıt görüşleri savundu.

Obama, yeni Küba yönetimiyle koşulsuz görüşmeye hazır olacağını belirtirken, Hillary, siyasi ve ekonomikreformlar gerçekleşmeden Havana yönetimiyle bir araya gelmeyeceğini kaydetti. Tartışma, Obama'nın Şubat'taki ön seçimlerde Clinton önünde büyük üstünlük kurduğu bir sırada gerçekleşti.

Son 11 ön seçimin tamamını kazanan Obama, partisinin başkan adaylığı için gereken delegelerin sayısında daönde giderken, Clinton, bütün umudunu iki büyük eyalet Texas ve Ohio'da 4 Mart'ta yapılacak ön seçimlerebağlamış bulunuyor.

(AA)