kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Atatürk Ansiklopedisi" hazırlanıyor

Yeni Haber
Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AKDTYK) öncülüğünde, Atatürk Araştırma Merkezi (ATAM) tarafından yürütülen ''Atatürk Ansiklopedisi'' çalışmaları hızla devam ediyor.

AKDTYK Başkanı Prof. Dr. Sadık Kemal Tural, yaklaşık 700 madde başlığının yer alacağı toplam 4 bin sayfa olarak planlanan ''Atatürk Ansiklopedisi''nin ''tartışmasız bilgilerden'' oluşacağını, en son bilgilerle donatılmakla birlikte daha geniş bilgilere yönlendirme yapabilen eksiksiz ve temel bir kaynak eser olmasının amaçlandığını söyledi.

''Atatürk Ansiklopedisi''nin 10 Kasım 2008'e yetiştirileceğini belirten Prof. Dr. Tural, yazım çalışmalarının sürdüğünü, son 42 madde başlığının da bu hafta, ilgili konularda yayınlar yapmış olan araştırmacılar ve bilim adamlarına sipariş edileceğini ifade ederek, eserde Atatürk ile ilgili her şeyin yer alacağını dile getirdi. Tural, ''500 fotoğrafın da yer alacağı ansiklopedide Atatürk'ün yazdığı eserler, farklı konulardaki görüşleri, hakkında anlatılanlar, kısacası her şey yer alacak'' dedi.AKDTYK Başkanı Prof. Dr. Tural, ansiklopedinin Türkçe ile birlikte Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça baskılarının da yapılacağını açıkladı. Tural, ''Atatürk Ansiklopedisi'nin Türkçesi ayrıca interaktif sistemle sesli ve görüntülü olarak ayrıca CD olarak da hazırlanacak'' diye konuştu.

Tural, ayrıca ansiklopedi hazırlıklarının, kendisinin başkanlığında Prof. Dr. Utkan Kocatürk, Prof. Dr. Seçil Karal Akgün, Prof. Dr. İhsan Güneş, Prof. Dr. İzzet Öztoprak, Prof. Dr. Hale Şıvgın, Prof. Dr. Mehmet Akif Tural, Yrd. Doç. Dr. Gülseren Akalın, Yrd. Doç. Dr. İsmet Görgülü ile Dr. Hüseyin Ağca'dan oluşan Yürütme Kurulu tarafından sürdürüldüğünü kaydetti.

(AA)