kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Şubat 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Servet kalbini güçlendirmek için Ege Üniversitesi'nde egzersiz yapıyor.

Kardeşi kalp bulamadı o buldu yaşadı

NURDENİZ KUTSEL / HABER MERKEZİ
Kardeşi kalp büyümesinden ölen Servet'e de aynı teşhis kondu. Ancak o şanslıydı, trafik kazasında ölen bir gencin kalbi nakledildi..
Kardeşi kalp nakli beklerken henüz 15 yaşındayken ölen gence, bir yıl sonra aynı teşhis kondu. Ölümle burun buruna gelen gencin imdadına trafik kazasında ölen çocuklarının organlarını bağışlayan aile yetişti. Hayata dönen genç, "keşke uygun kalp bulunsaydı kardeşim de kurtulsaydı" diyor. Siirt'te yaşayan 19 yaşındaki Servet Şeker müzisyendi. Tutkuyla bağlı olduğu müzik sayesinde para kazanıyor, düğünlerde org çalarak ailesinin geçimine katkı sağlıyordu. Babası pazarcılıkla uğraşıyor, 8 çocuğunu bu yolla geçindiriyordu. İki yıl önce 15 yaşındaki kardeşi Sercan kalp büyümesinden fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Sonra günlerce uygun kalp beklediler ama bulunamadı ve Sercan yaşama veda etti.

KARDEŞİNDEN ŞANSLIYDI
Sercan'ın ölümünün ardından 1 yıl geçmeden bu kez Servet'e de aynı teşhis kondu. Servet'e iyi haber zamanında geldi. 16 yaşında trafik kazasında ölen bir gencin bağışlanan kalbi Prof. Dr. Mustafa Özbaran önderliğindeki ekibin başarılı operasyonuyla Servet'e takıldı. Ameliyatının ardından 3.5 ay geçen Servet Şeker gayet sağlıklı. Servet, bağışçı aile ile görüşmek istemiş ancak bir türlü isteğini gerçekleştirememiş. "Kararlarına saygı duymak lazım. Ben de bir kardeşimi kaybettim. Ama ölene kadar duacıyım" diyor.
Haberin fotoğrafları