kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Beni eşin gönderdi' diyerek dolandırdı

Yeni Haber
Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde yaşlı bir kadının evine giden kimliği belirsiz dolandırıcı, 'Beni eşin gönderdi, onu emekli yapacağım, bu yüzden para istedi' diyerek evdeki 5 bin Euro, 800 Dolar ve 5 bin YTL parayı alıp kaçtı. Eşinin eve dönmesiyle dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın polise başvurdu.

Yeşilova Mahallesi Nergiz Sokak'ta ikamet eden Nebibe Yılmaz'ın (75) evine gelen kimliği belirsiz bir kişi; 'Beni eşin gönderdi, onu emekli yapacağım. Bu yüzden evden para istedi' dedi. Bunun üzerine Yılmaz, evdeki 5 bin Euro, 800 Dolar ve 5 bin YTL parayı hiç tanımadığı şahsa verdi. Eşi Osman Yılmaz'ın (76) eve gelmesiyle dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın polis merkezine giderek müracaatta bulundu.

Son günlerde dolandırıcıların yaşlı vatandaşları hedef seçtiğine dikkat çeken Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri; "Vatandaşlarımız tanımadıkları şahısları evlerine almasınlar. Her ne sebep olursa olsun onlara para vermesinler. Gelen görevlilere kimlik kartlarını sorsunlar." uyarısında bulundu.

(CİHAN)