kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Topbaş, Gaziosmanpaşa Adnan Menderes İlköğretim Okulu ek binasını hizmete açtı.

Haber Turu

Metrobüs Boğaz Köprüsü'nden geçecek
BÜYÜKŞEHİR
Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Topkapı arasında hizmet veren metrobüsü önce Zincirlikuyu'ya, ardından da Göztepe'ye uzatmak için Boğaz Köprüsü'nden bir şerit talebinde bulunduklarını söyledi. Köprünün statiğinin buna müsait olup olmadığına yönelik teknik birimlerin değerlendirme yaptığını, bu değerlendirme sonucunda köprünün ihtiyaca cevap vereceğine inandığını kaydeden Topbaş, bu hat üzerinde 1 milyon 200 bin insan taşınacağını bildirdi.

58 yolculu Ukrayna uçağı pistten çıktı
UKRAYNA'NIN
Donbassaeora Havayolları'na ait Donetsk- İstanbul seferini yapan, 58 yolcusu bulunan Airbus 320 tipi yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'nda park alanına giderken pistten çıktı. 58 yolcusu ile birlikte dün 10.30 sıralarında iniş yapan uçak, "taksi yolu" olarak adlandırılan bölümden park alanına doğru hareket ederken, pistten çıktı. Arka tekerleklerinden biri bir metre toprak alana giren uçak, pilotların çabaları sonucu yumuşak zeminden kurtarıldı. Teknik bakımdan geçirilen uçakta hasar oluşmadı.

Yeni Galata Köprüsü 3.5 saat süreyle kapalı
YENI
Galata Köprüsü, 14 Şubat Perşembe günü 01.00-04.30 saatleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacak.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nce yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle Yeni Galata Köprüsü'nün, 13 Şubat'ı 14 Şubat'a bağlayan gece 3.5 saat süreyle trafiğe kapatılacağı bildirildi. Açıklamada, belirtilen tarihte Yeni Galata Köprüsü'nü kullanacak olan araç ve yayaların 01.00-03.30 saatleri arasında Atatürk Köprüsü'nü, 03.30-04.30 saatleri arasında ise Atatürk Köprüsü de deniz trafiğine açılacağından Haliç Köprüsü'nü kullanmaları gerektiği kaydedildi.

Deniz taksilerin ihalesi bugün yapılıyor
İSTANBUL
Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), 6 adet deniz taksinin İstanbul'da deniz ulaşım hizmet vermesi için bugün ihale düzenleyecek. İDO'nun Yenikapı'daki Genel Müdürlük binasında saat 14.00'da düzenlenecek ihale, kapalı teklif açık artırma usulü ile yapılacak. İhaleyi kazanan yüklenici tarafından üretilecek veya ürettirilecek deniz taksiler, İDO'nun 27 iskelesi arasında sefer yapacak. Her biri 250 bin dolara mal olacak 10 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki, 10 kişilik deniz taksiler, 24 saat hizmet verecek. Telefonla ve SMS ile çağrılabilecek deniz taksilerin gündüz tarifesi 15 YTL ile açılacak, her mil için 10 YTL ücret ödenecek.

Kuş gribine karşı tanıtım CD'si
İSTANBUL
Valiliği, 2008 yılında da kuş gribi hastalığı ihtimaline karşı halkın tedbirli olması ve bilinçlendirilmesi amacıyla Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan kuş gribi hastalığıyla ilgili eğitim filmi CD'si dağıtıyor. Tanıtım filminde vatandaşı bilgilendirmek amacıyla şu bilgiler yer alıyor: "Tavuk gibi evcil kanatlı hayvanlar her zaman risk taşır. Öncelikle evcil kanatlılar gölet ve göl gibi ortamlardan uzak tutulmalı. Kuyu ve çeşme suyu verilmeli. Kümeslerinizi düzenli olarak temizleyip, dezenfekte edin. Kanatlılarla meşgul olurken giydiğiniz giysi ve ayakkabılarınızı değiştirin."
Haberin fotoğrafları