kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatüriste saldırı planı

Yeni Haber
Danimarka'da Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve Müslümanları rencide eden karikatürleri çizenlerden birine saldırı planı ortaya çıkarıldığı bildirildi...
Polis, sabaha karşı ülkenin batısındaki Aarhus kentinde düzenlenen baskında karikatüriste suikast planlayan birkaç kişinin tutuklandığını belirtti. Polisin istihbarat biriminden yapılan açıklamada, tutuklamaların "terörle ilişkili cinayeti önlemek" için yapıldığı kaydedildi.

Tutuklananların kesin sayısı hakkında bilgi vermeyen polis, bu kişiler arasında Danimarkalıların yanı sıra yabancıların bulunduğunu belirtti. Karikatürlerin yayımlandığı Jyllands-Posten gazetesinin genel yayın yönetmeni Carsten Juste, saldırı planlanan kişinin gazete çizeri Kurt Westergaard olduğunu söyledi. Gazete, Wastergaard ve 66 yaşındaki karısı Gitte'nin polis korumasına alındığını kaydetti.

İslam dünyasını rahatsız eden 12 karikatür ilk kez Danimarka'nın Jyllands-Posten gazetesinde 2006'nın eylül ayında yayımlanmıştı. Daha sonra başka ülkelerde yayımlanan karikatürler, İslam dünyasında protesto gösterilerine yol açmıştı.