kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ege'de fırtına- HARİTALI

Yeni Haber
Etkili yağışlar yurdun kuzey kesimleri ile güneydoğu bölgelerinde aralıklarla devam edecek. Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu, zamanla yurdun kuzeydoğusunda kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA 4 GÜNDÜR ARABA VAPURU SEFERİ YAPILAMIYOR

Kuzey Ege'de etkili olan poyraz nedeniyle, Gökçeada'ya 5, Bozcaada'ya ise 4 gündür araba vapuru seferi yapılamıyor.

Yaklaşık 1 haftadır devam eden kuvvetli fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe ve Geyikli-Bozcaada araba vapuru seferleri bugün de başlamadı. Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki araba vapuru seferleri normal olarak sürdürülüyor.

Öte yandan, Çanakkale'den Gökçeada'ya gitmek isteyen çok sayıda vatandaş, Kabatepe hattındaki feribotun çalışmaması nedeniyle Çanakkale'deki misafirhanelerde konaklatılıyor.

KABATEPE-GÖKÇEADA ARASINDA SAAT 18.00'DE ÖZEL BİR ARABA VAPURU SEFERİ YAPILACAK

Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle, Gökçeada'ya ulaşamayan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Kabatepe-Gökçeada arasında saat 18.00'de özel bir araba vapuru seferi yapılacak.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin Genel Müdürü Hasan Yürükçü, kuvvetli poyraz nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasındaki seferlerin 5 gündür yapılamadığını söyledi.

Aksayan seferler nedeniyle Gökçeada'ya gidecek kişileri, mağdur olmamaları için belediye ile çeşitli kurumların misafirhanelerinde konaklatıp, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Yürükçü, fırtınanın hızını kaybetmesi nedeniyle bugün saat 18.00'de Gökçeada-Kabatepe arasında ''Eceabat'' adlı araba vapurunun özel bir sefer yapacağını bildirdi.

Deniz ulaşımındaki asıl sorunun Gökçeada Limanı'nın poyraza açık olmasından kaynaklandığını ifade eden Yürükçü, ''Sonuçta deniz taşımacılığını bir şekilde yapabiliyoruz. Ama sorun araba vapurlarının limanlara yanaşmasında ortaya çıkıyor'' dedi.

Firma olarak yeni satın aldıkları feribotun Marmaris'te bakımda olduğunu, bu feribotun seferlere başlamasıyla havadan kaynaklanan sıkıntıları aşacaklarını anlatan Yürükçü, seferlerin aksaması nedeniyle sabır gösteren tüm yolculara teşekkür etti. Öte yandan, Gökçeada'ya gitmek isteyen kişiler Çanakkale İskelesi'ndeki yolcu salonunda beklemeye devam ediyor.

MARMARA DENİZİ'NDE FIRTINA NEDENİYLE GEMİLER GECEYİ ŞARKÖY LİMANI'NDA GEÇİRDİ

Marmara Denizi'ndeki fırtınadan etkilenen ve yollarına devam edemeyen 54 yerli ve yabancı bandıralı gemi, geceyi Şarköy Limanı'nda geçirdi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 54 şilep ve tanker, saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına yüzünden yollarına devam edemeyerek Şarköy Limanı'nda demirledi.

Geceyi Şarköy Limanı'nda geçiren gemiler sabah fırtınanın etkisini azaltmasıyla birlikte, yeniden Marmara Denizi'ne açıldı.

Meteoroloji yetkililerinin uyarısını dikkate alan Şarköylü balıkçılar denize açılmazken, fırtınaya denizde yakalanan balıkçılar Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındılar.