kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kuyumcuya siftahı üç soyguncu yaptı

Müslim SARIYARBarış SÖZAL/SABAH
Bağcılar'da dün kuyumcu açan Kadir Yiğit'in ilk müşterisi maskeli ve silahlı üç soyguncu oldu. Soyguncular 1.5 kilogram altın çalarak kaçtı..
İSTANBUL Bağcılar Yıldıztepe mahallesinde Elif Kuyumcusu'nun sahibi Kadir Yiğit, dün sabah işyerini ilk kez açtı. Kasada bulunan altınları çıkaran Yiğit, bunları vitrine yerleştirmeye hazırlanırken içeriye silahlı üç kişi girdi. Yüzlerinde kar maskesi olan soyguncular, silahla etkisiz hale getirdikleri kuyumcuya ait CZ marka silahı alırken, 1.5 kilogram altın ile kolye ve bileklikten oluşan 10 adet ziynet setini poşetlere doldurarak kaçtı. Kuyumcu Kadir Yiğit yaya olarak kaçan soyguncuları bir süre kovaladı, ancak soyguncular izlerini kaybettirdi. Dükkânı yeni açtığını ve müşteri geldiğini sandığını anlatan Kadir Yiğit, "Önce iki kişi girdi içeri. Arkalarından bir kişi daha geldi. Beni yere yatırıp ruhsatlı silahımı aldılar. Vitrine koymaya hazırladığım altınları alıp kaçtılar" dedi.

KAMERA İNCELEMEDE
Olay yerine gelen polis ekibi, güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüleri izlerken, 20 yaşlarında olan soygunculardan ikisinin beyaz, birinin de siyah montlu olduğu tespit edildi. Olay yerinden kaçarken havaya da ateş açan soyguncuların yakalanması için çevrede operasyon başlatan polis, havadan da helikopterle soyguncuların izini bulmaya çalışıyor.
Haberin fotoğrafları