kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Şubat 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni köprü daha kuzeyde olacak

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 3. köprünün güzergâhının belirlendiğini ancak spekülatörlere fırsat vermemek için bunu açıklamadıklarını belirtti. Yıldırım "3. köprü ve güzergâhı, mevcut köprülerin daha kuzeyinde olacak, o kesin" dedi..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Doğuş Otomotiv-Akfen- TÜV SÜD konsorsiyumu TÜVTURK tarafından yaptırılan araç muayene istasyonunun açılış töreni için Trabzon'a yaptığı gezi sırasında bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Yıldırım, bir gazetecinin "İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün güzergâhı belli oldu mu?" sorusu üzerine, güzergâh alternatiflerinin hepsinin değerlendirildiğini, çevresel etki değerlendirmelerinin de yapıldığını ifade ederek "Alternatiflerden birine karar verildi. Ama onu açıklamayalım. Spekülatörlere fırsat vermeyelim. Üçüncü köprü ve onun güzergâhı, mevcut köprülerin daha kuzeyinde olacak o kesin. Ama nokta olarak şu anda ifade etmemizin bir yararı yok" diye konuştu.

GAR VE LİMAN PROJESİ
Bakan Yıldırım, "TCDD'nin Haydarpaşa Garı ve Limanı'nı kapsayan projesi, yargı kararı ile ortada mı kaldı?" sorusuna ise "Ortada kalan bir şey yok. Yargı kararı doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Tabii ki orayı Özelleştirme İdaresi yapacak. SİT alanı olarak bazı yerler tescil edildiği için SİT alanına uygun planlamaları yapıldı, projeleri hazırlandı. Belediyede onayları yapıldı. Bundan sonra adım adım o işler yapılıp gerçekleştirilecek" yanıtını verdi.