kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Taraftarlara rüşvet iddianameye girdi

Orhan YURTSEVER İSTANBUL
Ferdi Aslan'ın yaşamını kaybettiği Çarşı cinayetinin iddianamesinde taraftar gruplarına işyeri, çay bahçesi, otopark gibi imkânlar sağlandığı belirtildi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Taraftarlara rüşvet iddianameye girdi
Beşiktaş Çarşı Grubu'nun tribün liderlerinden Ferdi Aslan'ın öldürülmesi ve Turgay Kösedağı'nın yaralanmasıyla ilgili olarak 10'u tutuklu 18 sanık hakkında "tasarlayarak adam öldürmek, suç delillerini değiştirmeye çalışmak ve suçluyu kayırmak'' suçlarından dava açıldı. Hazırlanan iddianameye göre, sanık Alpay Ketenci'nin yanında bir Emniyet amiriyle yemek yerken Ferdi Aslan ile kavga etmesiyle başlayan gerginlik, ölen Aslan'ın arkadaşlarının Beşiktaş'ta bir hamamın duvarlarına küfürlü ifadeler yazmasıyla tırmandı ve cinayete kadar vardı.

TRİBÜNDEKİ RANT REKABETİ
İddianamede sanıklardan Ayhan Güner'in ifadesine atıfta bulunularak kulüp yöneticilerinin ve yönetim dışında kalan kişilerin tribünlerdeki gruplara rant sağladığı belirtildi. İddianamede olayın asıl sebebinin tribün gruplarının mücadelesi olduğunu belirten Güner'in ifadesine dayanıldı. Beşiktaş tribünlerindeki grupların gerek yönetimde bulunan kişilerin lehine, gerekse yönetim dışında bulunan kişilerden maddi manevi destek alarak yönetim aleyhine tezahürat yaparak yönetim üzerinde baskı oluşturup menfaat sağlamak istediği anlatıldı. Tribün liderlerine Beşiktaş Çarşısı'nda küçük işyerleri, çay bahçeleri, otoparklar, iş imkânları ve maçlara gitme imkânı sağlandığına dikkat çekildi. Bu rekabet nedeniyle öldürülen tribün liderlerinden Aslan'ın arkadaşlarının maça ücretsiz girmelerini engellediği için Ketenci ile kavga ettiğine de yer verildi.