kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsveç göç yasasını sertleştiriyor

FİKRET AYDEMİR
Eşini ve çocuğunu İsveç'e getirmek isteyen göçmen, kendini geçindirecek kadar bir gelir ve bir eve sahip olduğunu kanıtlamak zorunda.....
Avrupa'nın insan haklarına en çok sahip çıkan ve göçmenlere en çok kucak açan ülkesi İsveç de göçmen yasasını sertleştiriyor. Başta Almanya olmak üzere Hollanda, Fransa ve İngiltere gibi Batı Avrupa ülkelerinden sonra İskandinav ülkesi İsveç de göç yasasını zorlaştırıcı adım attı. Merkez sağ koalisyon hükümeti aile birleşimi ile "eşini veya çocuğunu" İsveç'e getirmek isteyenlerden ev ve düzenli gelir talep edilecek.

2009'DA YÜRÜRLÜKTE
İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ve Uyum Bakanı Tobias Billstroem, aile birleşimini kapsayan göç yasasının sertleştirilmesi için özel rapor hazırlattı. Ve iki yetkili önceki gün 2009 yılının başından itibaren yürürlüğe girmesi planlanan yasayı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Yeni yasa tasarısı kapsamında "aile birleşimi yolu ile İsveç'e gelmek için konut ve düzenli gelirin ispat edilmesi zorunlu hale getirileceği" ifade edildi.

AKTİF İSTİHDAM POLİTİKASI
Geçtiğimiz 2007 yılında İsveç'e aile birleşimi yasası ile 30 bin göçmenin giriş yaptığını hatırlatan Başbakan Reinfeldt ve Uyum Bakanı Billstroem, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde Belçika dışında aile birleşiminin en kolay olduğu ülkenin İsveç olduğunu ve bu durumun ülke için külfet haline geldiğini söyledi. Başbakan, yeni aile birleşimi yasası ile "pasif göçmen politikasını aktif istihdam politikasına dönüştürmeyi hedeflediklerini" belirtti.