kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
2010 YILINDA HAVA TAKSİ UCUZLAYACAK... Emre Yıldız, helikopter sayısını artıracaklarını ve 2010 yılında helikopter kiralama saat ücretini 1.500-1.800 Euro'dan 1.000 Euro'ya çekmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye'de 500 zengin, yılda 10 milyon YTL'ye havalandı

FATİH ATALAY
Medair Satış Müdürü Emre Yıldız, bir yıl içinde hava taksi hizmetinden yararlanan 500 Türk'ün 10 milyon YTL harcadığını bildirdi. Yıldız, bundan sonra bu hizmeti taksitle de sunacaklarını belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türkiye'de 500 zengin, yılda 10 milyon YTL'ye havalandı
Esas Holding iştiraklerinden Medair'in Satış ve Pazarlama Müdürü Emre Yıldız hava taksi (helikopter kiralama) hizmetini yaklaşık 500 Türk'ün kullandığını açıkladı. Yıldız, yıllık 10 milyon YTL harcanan sektöre yakın zamanda taksitle uçuş imkânı getireceklerini kaydederken, "Genelde işadamları ve yatırımcılar bu hizmetten yararlanıyor. Adam, Antalya'da bir arazi satın almak istiyor. Helikopterle havadan yerini beğeniyor, aynı zamanda kimliğini saklayarak, baktığı arazinin fiyatınının da yükselmesini engellemiş oluyor" diye konuştu.

99 EURO'YA BOĞAZ TURU
Şubat 2006'dan beri bin kişiyi uçurduklarını ifade eden Yıldız, İstanbul Boğazı'nda düzenledikleri 20 dakikalık kültür turlarına turistlerden yoğun ilgi geldiğini belirtti. 20 dakikalık turların 6 kişi toplandığı takdirde kişi başı 99 Euro+KDV olduğuna değinen Yıldız, kış sezonu dolasıyla Uludağ'a da seferler başlattıklarını aktardı. Yıldız, bugüne kadar helikopterlerini kullananlar arasında Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, Formula 1 pilotı Felipe Massa, Ali Sabancı, Emine Sabancı Kamışlı ve Şevket Sabancı'nın bulunduğunu bildirdi.

SEKTÖR 2.5 KAT BÜYÜYECEK
Satış ve Pazarlama Müdürü Yıldız, helikopter satın alma ve kiralama trendinin 90'lı yılların başında hareketlendiğine işaret ederek, şöyle devam etti: "2001 krizi sektörü olumsuz etkiledi. Fakat sektör yeniden hareketlenmiş durumda. Bugün Türkiye'de 32 helikopter bulunuyor. 2010 yılına kadar bu sayının 2.5 katına çıkmasını bekliyoruz. Medair olarak 2 helikopterle faaliyet gösteriyoruz. Yaz sonuna kadar filomuza 2-3 helikopter daha katmayı planlıyoruz. 2010 yılında da 10 helikoptere ulaşmayı düşünüyoruz." 2010'da sektörün hareketlenmesi ve rekabetin artmasıyla beraber helikopter kiralama fiyatlarının da düşmesini beklediklerini vurgulayan Emre Yıldız, bugün saatlik helikopter kiralama hizmetini bin 500-bin 800 Euro'ya verdiklerini kaydetti. 2010 yılında fiyatı bin Euro'ya çekmeyi hedeflediklerini belirten Medair Satış ve Pazarlama Müdürü Yıldız, sektörün gelişmesi açısından helikopterlerin iniş-kalkış yaptığı heliportların sayısının da artması gerektiğinin altını çizdi.