kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Şubat 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kadir Topbaş

Topbaş: Muhsin Ertuğrul konusunda yanlış anlaşıldık

AA
Muhsin Ertuğrul sahnesinin yıkılması konusunda yanlış anlaşıldıklarını belirten Kadir Topbaş "Asla yıkma niyeti yok. Onu mükemmel hale getireceğiz" dedi..
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nin 2009'da IMFDünya Bankası Kongresi'ne ev sahipliği yapacağını belirterek, "Bu tip büyük organizasyonlar çok önemli. Lütfi Kırdar'ın çevresindeki alanları genişleteceğiz. Muhsin Ertuğrul sahnesini yok etmeyi, bu yeri yıkmayı hiçbir zaman düşünmedik" dedi.

YERALTINDAN KAZANIM
Lütfi Kırdar'ın kongre alanları sergi alanları ve fuaye alanlarının genişletilmesi çalışmasının söz konusu olduğunu belirten Topbaş, "Tamamen yerin altında mütevazi ama fonksiyonel kazamın olmalı. 3 bin 500 kişilik bir oditoryum kazanılacak. Hilton arazisi ayrı bir şey, bulunduğu konum SİT alanı içinde bulunması ayrı bir şey" diye konuştu. Topbaş, Muhsin Ertuğrul Sahnesi ile ilgili ise "İstanbul'u önemsiyoruz maalesef bizim eksikliğimizden yanlış anlamalar oldu Muhsin Ertuğrul'u kaldırıp yok edip bugüne kadar güzel hizmet vermiş simge haline gelmiş bu yeri yıkmayı hiç düşünmedik asla böyle niyetimiz olmadı onu daha mükemmel hale getireceğiz. Daha modern bir yapı olacak" dedi.